Vişneli Çikolatalı Kalp Pasta


Vişnenin tam zamanıyken pasta yapmak istedim. Çok basit biraz hazır malzemeler kullanarak yaptım pastamı. Lezzetli, süper bir pasta oldu. Yiyenlerden çok övgüler aldı.. Sizler de sevdiklerinize basit ama etkili bir pasta yapmak isterseniz işte tarifim...



           Ben Vişneli Pastamın Pandispanyasını Seramitok Kalp Kek Kalıbı kullanarak pişirdim..

Malzemeler :

1/2 paket pandispanya un
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı su

Islatma suyu :

1/2 su bardağı vişne suyu
1/2 su bardağı süt
6 adet alkolsüz rom aroması
2 yemek kaşığı toz şeker

Kreması için :

1 paket vanilinli pasta kreması
1.5 su bardağı soğuk süt

Süsleme için :

Vişne
ceviz
bitter çikolata parçaları
hindistan cevizi

Yapılışı :

Pandispanya unu, yumurta ve suyu 5 dakika mikserle çırpın. Ben Seramitok Kalp kek kalıbı kullandığım için yağlamadan kullandım. Bu ebatlardaki kek kalıbınızı margarin ile güzelce yağlayın. Kek karışımını içine dökün, kaşıkla yayıp düzeltin. Bir kaç kez yavaşça tezgaha vurup hava kabarcığı kalmamasını sağlayın. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra kalıptan çıkarıp ızgara tel üzerinde soğumaya bırakın. Kreması için hazır krema, süt ve bir kaç damla alkolsüz rom aromasını bir kap içerisinde pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Vişne suyu, süt, toz şeker ve bir kaç damla rom aromasını şeker eriyene kadar karıştırıp hazırlayın. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin. İki parçanın da iç yüzlerini ıslatma suyu ile ıslatın. Servis tabağına bir parçayı alıp yerleştirin üzerine kremanın yarısına yakını ile kaplayın. Üzerini vişne taneleri, çikolata parçaları, ceviz kırıkları ve hindistan ceviziyle kaplayın.


Kekin diğer parçasını üzerine yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın. Kremanın kalanıyla üzerini düzgünce kaplayın.


İsterseniz krema sıkma torbasıyla istediğiniz şekilleri sıkarak süsleyin. Vişne taneleri, çikolata ve hindistan ceviziyle süsleyin.


                        Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın...


Yorumlar

  1. nasılda güzel olmuş canım.nefis nefiss.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Lezzeti mükemmel de görüntü için çok çalışmam lazım.. Sevgiler..

      Sil
  2. tatlı saatim gelmişti alıyorum bir dilim :) ellerine sağlık oyacım..afiyetle

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Oyacığım. İyi bayramlara nice tatlara..

    YanıtlaSil
  4. Harikasın tatlım ellerine sağlık nefissss olmuş...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel ve lezzetli görünüyor,Ellerine sağlık.Afiyetle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası