Beli Bükük Kebabı
Malzemeler :
3 adet patlıcan
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 yemek kaşığı çiçek yağı
tuz
karabiber
kimyon
pulbiber
Sosu için :
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı ılık su
tuz
domates
yeşil biber
Yapılışı :
Kıyma, soğan, sarımsak, çiçekyağı ve istediğiniz ölçüde kimyon, karabiber, tuz ve pul biberi bir kap içerisinde köfte gibi yoğurun. Patlıcanların sap kısımlarını kesin. 2 parmak genişliğinde koparmadan verev kesikler yapın. Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Kestiğiniz patlıcanların aralarını doldurun. Tüm patlıcanları bu şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine sıralayın. Köftelerden artarsa küçük domateslerin içini doldurup tepsiye sıralayın.Domates dilimleri ve yeşil biberleri aralar koyun. Küçük sos tencerenize tereyağı, zeytinyağı ve salçayı alın, bir kaç dakika karıştırarak kavurun. Ilık suyu dökerek kıvamını açın. Kaynayan sosunuzu patlıcanların üzerine gezdirin.
Üzerini aliminyum folyoyla kapatıp önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Üzerinden folyoyu alın 30 dakika kadar bu şekilde pişirin. Fırından alıp üzerini bir başka tepsiyle kapatıp 5 dakika patlıcanların dinlenmesini sağlayın.
Servis tabağına alın sıcak servis yapın..Kişi başına 1 patlıcan 100 gram kıyma hesabıyla kaç kişiyseniz o ölçüde yapabilirsiniz...
paylaşım için teşekkürler
YanıtlaSilBen teşekkür ederim..
SilEllerinize Sağlık nefisss görünüyor.Bende deneyeceğim...
YanıtlaSilMutlaka deneyin Döndücüm.. Çok beğeneceksiniz.. Teşekkür ederim..:)
Silellerine sağlık afiyetler olsun. 2 hafta oluyor şişe takarak köfteli yaptım ama hla yazamadım bloğuma:(
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım. O şekilde ben de yaptım ramazandan önce mangalda.. Ama dediğin gibi araya başka tarifler girince yazamadım.. Sırayla yazarız artık..:) Sevgiler..
SilNefis görüntüler bunlar:))Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım...:)) sevgiler..
Sil