Tam Buğday Unu İle Ramazan Pidesi
Ramazan Pidesini Seramitok Böreklik Küçük Yuvarlak Tepsi kullanarak pişirdim.
Malzemeler :
3 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket maya
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için :
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Yapılışı :
Maya, şeker, süt ve suyu bir kase içerisinde karıştırıp 2-3 dakika mayalanması için bekletin. Yoğurma kabınıza un ve tuzu alıp karıştırın. Ortasını açarak içine zeytinyağı, tereyağı ve mayalı sıvıyı dökün. Karıştırmaya başlayarak ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir terde en az 30 dakika mayalandırın. Ben Seramitok Yuvarlak Tepsi kullandığım için tabanını yağlamadım. Siz farklı bir tepsi kullanıyorsanız tabanı zeytinyağıyla yağlayın. Hamuru tepsiye alın. Elinizi yağ yada su ile ıslatarak hamuru tepsiye pide şekli vererek yayın. Üzerine bıçakla derin kesikler yapın. Yumurta sarısı ve yoğurdu iyice karıştırıp üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Ilık bir ortamda üzerini kapatıp en az 30 dakika mayalandırın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı idince dilimleyerek yada elinizle bölerek servis yapın.
ev yapımıda başka bir güzel olur.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.. Sevgiler..
Silellerine sağlık. Kocaman süper bir pide..
YanıtlaSilKocaman oldu gerçekten de.. Teşekkür ederim sevgiler canım..
SilTam da sahur için sofraya oturacakken olmadı ama:)
YanıtlaSilSıcak sıcak nefiss olurdu:)
Ellerine sağlık canım:)
Teşekkür ederim canım.. Sen daha güzellerini yapıyorsun..:))
SilSağlıklı tarifler favorim, elinize sağlık Oya'cım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Ihlamurcum.. Sevgiler...
Sil