Ali Nazik

Patlıcanın köz kokusuyla etin muhteşem uyumu.. Çok anlatıp ta kafanızı şişirmeyeceğim. Fotoğraflarım bir fikir verir sizlere. Eşimin özel isteğiyle yapıldı. Yaz patlıcanlarını mangalda közleyip yapabilirseniz inanın vazgeçemeyeceğiniz enfes bir lezzet... Uzatmadan tarifim..




Malzemeler :


3 adet patlıcan
250 gram yoğurt(koyu kıvamlı)
1 diş sarımsak
tuz

Et kısmı için :

300 gram yağsız dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yada 1/2 su bardağı domates sos
tuz

Yapılışı :

Patlıcanları mangalda yada ocak üzerinde közleyin. Kenarıya alıp soğumaya bırakın. soğuyan patlıcanların kabuklarını siyahlık bırakmadan ayıklayın. Bardak altıyla hafifçe dövün.. Sarımsağı tuzla ezip yoğurtla karıştırın. Patlıcanları ilave edin, karıştırın.


Etleri tavaya alın. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı yemeklik doğrayın. Etlerin üzerine yağ ekleyin, bir süre karıştırarak kavurmaya başlayın. Soğanları ilave edin, kavurun. Salçaları yada domates sosunu ekleyin, karıştırın. Üzerine az bir sıcak su ekleyerek kıvamını açın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın. Suyunu çekene kadar pişirin. Tuzunu ayarlayın. Servis tabağına yoğurtlu patlıcandan  koyun, üzerine et koyun. Sıcak servis yapın..

Yorumlar

  1. Harika görünüyor...Elerinize sağlık....Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
    Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Döndücüm.. Ziyaretine geldim.:)) Görüşmek üzere sevgiler..

      Sil
  2. Ben bunu atlamışım muhteşem görünüyor...
    Ellerine sağlık arkadaşım...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası