Tam Buğday Unu ile Kıymalı Pide



Bir kaç haftadır Mordoğan'da tatildeyim. Tatil dediysem daha henüz denize girmişliğim yok. Biraz rahatsızlıktan, biraz canım istemediğinden. Biraz yemek, biraz kitap, biraz el işi. Bolca kafa dinlemece... Yazlıkta olunca da yemek yapmak lazım tabii.. Maalesef karnımız acıkıyor..)) İşte böyle işler, eğlence,tatil derken kendimi yine mutfakta pide yaparken buldum. Bu kez biraz farklar var diğer pide tarifimle... Diğer tarifim için buraya tıklayıp bakabilirsiniz.. Bu arada facebookta ziyaretime gelmek isterseniz https://www.facebook.com/izmirlezzet adresime tıklamanız yeterli...

Ben Kıymalı Pidelerimi Seramitok Mini Fırın Tepsisi kullanarak pişirdim..

Malzemeler :


3 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı ılık su
1/2 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı


İç malzemesi :


250 gram kıyma
3 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 demet maydanoz

Tereyağ


Yapılışı :

Mayayı, toz şeker ve ılık su ile birlikte bir kap içerisinde ezin. Karıştırın, 5 dakika kadar mayalanmaya bırakın. İçine sıvı yağı, tuzu ekleyip, yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 5 dakika kadar yoğurup üzerini nemli bezle örtün. Ilık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Bu arada iç harcını hazırlayın. Soğanı çok ince kıyın yada robottan çekin. Tavaya kıymayı alın sıvı yağda karıştırarak kavurmaya başlayın. Renk değiştirmeye başlayınca soğanları ilave edin. Karıştırarak kavurun. Tuzunu karabiberini ayarlayın. Soğumaya bırakın. Soğuduğunda isterseniz 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz ve pul biber ilave edin, karıştırın. Hamurdan bir parça koparıp yuvarlayın. Unlanmış tezgahta uzunlamasına tepsi büyüklüğünde ince ve oval açın.. Ortasına harçtan bir miktar koyup, yayın. Kenarlarını kıymalı harcın üzerine doğru kapatın.  İki ucu yukarıda ve aşağıda birleştirin. Tepsiye alın.


Diğer hamuruda aynı şekilde hazırlayın. Önceden frını en yüksek dereceye ısıtın. Isınmış fırında altları pişip üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alın, kenar kısımlarına ve üzerine tereyağı sürün ve ortasına bir parça tereyağı bırakın. Servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak servis yapın..

Yorumlar

  1. kapalı pideyi çok severim. Karadeniz pidesi gibi olmuş. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş..eminim tadıda müthiştir..ben de denemek istiyorum..korkarım ki sonra hep isteyecekler.. <3 AYNUR YILDIZ KARATAŞ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynur ablacım çok teşekkür ederim.. Gerçektende dışarıda pide yemek istemiyorlar artık.. Sen daha güzel yapıyorsun diye hep bana yaptırıyorlar..:)) Sevgiyle kalın..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası