Tam Buğday Unlu Yufka ile Moneta Tava Pizzası


Bu gün pazar kahvaltısında aklıma gelen çarçabuk hazırladığım ve Moneta tavamın her tarafını eşit, sağlıklı ve lezzetli pişirdiği bir pizza yaptım. Hemen tarifimi ve kahvaltı masamı sizlerle paylaşmak istedim. Bu aralar mutfağımda en çok kullandığım ürünler hep Monetanın. Moneta ve ben güzel bir ikili olduk. Zeytinyağlı nefis lezzetler Monetanın muhteşemliğiyle birleşiyor.. Hadi bakalım buyrun sofraya...



Malzemeler :

1/2 adet tam buğday unlu yufka
5 dilim sucuk
5 dilim hindi jambon
1/2 su bardağı rende kaşar peyniri
6 adet hurma zeytin
1 tatlı kaşığı kekik
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı :
Moneta tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. İçine yarım yufkayı düzgünce yerleştirin. Sucuk dilimleri, kesilmiş jambon dilimlerini sıralayın. Yumurtayı çırpın üzerine gezdirin. En üste kaşar peynirini serpin. Zeytinleri yerleştirin, kekik serpin. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Moneta tavanın kapağını kapatın. Ocak üzerinde kısık ateşte, altı kızarıp üzeri pişene kadar tutun.

  Servis tabağına alın. Dilimleyip sıcak servis yapın... Sevdiklerinizle lezzetli sofranızda afiyetle yiyin..

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası