Haşhaşlı Çelenk Ekmekler



Çok lezzetli.. Haşhaş seviyorsanız mutlaka deneyin.. Ben Haşhalı ekmeği çok severim. Özellikle sabah kahvaltısında birde sıcak olursa deymeyin keyfime..  Birde benim tarifimle deneyin bakalım beğenecekmisiniz....






Malzemeler :

Hamuru için :
500 gram tam buğday unu
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı su
1/2 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker

İçi için :
1 çorba kasesi dövülmüş yağlı haşhaş
Yarım çorba kasesi sıvı yağ

Yapılışı :

İlk olarak hamuru yapın. Ilık sütün içinde maya ve toz şekeri eritin. Karıştırma kabına unu koyun, Üzerine mayalı sütü ve suyu ilave edin. Hamur yumuşak ele yapışan bir kıvamda olmalı. Hamurun üzerini streç flimle kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Haşhaşı, sıvı yağı ve toz şekeri karıştırın. Hamuru altı parçaya bölün. İlk parçayı alıp un yardımıyla ince yufka gibi açın. Üzerine haşhaştan kaşık yardımıyla her tarafına gelecek şekilde sürün. Bir tarafından başlayarak rulo yapın. Bu ruloyu bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Saç örgüsü örer gibi bir birinin üzerinden geçirin. Bir ucundan başlayıp etrafında döndürün. Çelenk şekli verin.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun. Diğer hamurlarıda aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Ilık ortamda 20 dakika kadar mayalandırın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp ılık servis yapın....


Yorumlar

  1. haşhaşı çok severim. Süper görünüyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Sevgiler..

      Sil
  2. Ellerine sağlık Oyacım. Ben de çok seviyorum haşhaşlı tarifleri...Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Seldacım..Sevgiler..

      Sil
  3. ne kadar şık bir çörek olmuş canım.çok beğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Sevgiler..

      Sil
  4. OOOO çok lezzetli görünüyor haşhaşı çok seviyorum sana katılıyorum sıcak olursa deymeyin keyfime:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticecim lezzetliydi, sıcacıktı..:) Teşekkür ederim..Sevgiler..

      Sil
  5. Cok severim, ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nesrin Hanımcım.. Sevgiler..

      Sil
  6. Haşhaşlı lezzetleir çoks eviyorum ama görüntüsüde harika olmuş.
    Elleirne sağlık canım..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Melihacım.. Sevgiler..

      Sil
  7. Ben de denemiştim bu tarifi pek çelenge benzemedi ama olsun :)) Ellerine sağlık hazır haşhaşım varken yapmalıyım görünce yine canım istedi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkilerde pek benzemedi Hülyacım. Ama çok lezzetli oldular.. Teşekkür ederim .. sevgiler..

      Sil
  8. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık haşhaşı çok severim ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Arzucum.. Sevgiler..

      Sil
  9. elıne sağlık goruntusu super olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim Selmacım.. Teşekkür ederim Sevgiler..

      Sil
  10. Ellerinw sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık ablacım, çelenk de çelenk olmuş hani :))
    Bayıldım görüntüye, haşhaş neyin içine girerse girsin lezzetsiz olması imkansız bence :))
    Öpüyorum çok ablacım, sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım gerçektende öyle.. Çok teşekkür ederim.. Öpüyorum ... Sevgiyle..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jalapeno Biberi Turşusu

Haşhaşlı Tatlı

Çikolatalı Elma Topları