Tam Buğday Unlu Hamur Kızartması



Oğlum hafta sonları bir gün evde kahvaltı edebiliyor. Onun dışında çok erken çıkıyor evden. Bu sabah değişik bir şeylerde olsun diye kahvaltı masamızda daha önceki tarifimi değiştirerek yaptım.. O kadar güzel kabardılar ki.. Bende hemen tarifimi sizlerle paylaşayım dedim. Belki sizde sevdiklerinize yapmak istersiniz.İşte Tarifim.


 Malzemeler :

2 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :

Yumurta, su ve tuzu karıştırın. Unu ilave edin orta yumuşaklıkta ele yapışmayan bir hamur elde edin. Nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Unlanmış tezgahta açın. Yağınızı kızdırın. Yağın içine iki tarafınıda kızartın.

Kızaran puflarınızı kağıt havlu serilmiş tabağınıza çıkarın. Tüm hamurları bu şekilde kızartın. Servis tabağına sıralayıp sıcak servis yapın.

Yorumlar

  1. canım ellerine sağlık nefis görünüyor Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüşekkür ederim Gültencim.. Sevgiler..

      Sil
  2. Ellerinize sağlık, ne güzel olmuşlar puf puf, afiyet olsun.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası