Peynirli Cevizli Minik Muffinler


Dün Tantitoni mağzasını gezerken rastladım bu minik silikon muffin kalıplarına .. Benim olmalı dedim..:) O kadar hoşuma gittiler ki, bir lokmalık küçücük tatlı ve tuzlu muffinler yapma fikri hemen aldım..Bu tür  mağzalara  bayılıyorum rengarenk, o kadar eğlenceli ürünleri var ki..Her şeyi almak istiyor insan..


 Akşam telaşını atlattıktan sonra gece 11 de mutfakta bu peynirli, cevizli muffinleri yapmaya başladım. Çok şirin ve lezzetli oldular.. Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim..



Malzemeler :

1/2  paket Sade Kek Karışımı
1 adet yumurta
4 adet küçük küp doğranmış yeşil biber
3-4 dal ince doğranmış dere otu
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı tulum peyniri rendesi
2 diş ince kıyılmış sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Üzeri için :
Susam
ay çekirdeği (çiğdem) içi
Kabak çekirdeği içi

Yapılışı  :

Yumurta, sarımsak, tuz, karabiber, dereotu, zeytinyağı ve sütü derin bir kaba koyun el çırpıcısı yardımıyla iyice karıştırın. Sade Kek karışımını 2-3 seferde ekleyerek pürüzsüz bir yapı elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Sırasıyla doğranmış biberler, tulum peyniri rendesi ve cevizi ilave ederek her malzemeden sonra kısa bir süre karıştırın. Hamuru muffin kalıplarına paylaştırın.Üzerlerini susam, ay çekirdeği ve kabak çekirdeği içleriyle süsleyin.

Önceden 175 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından aldığınız muffinleri 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.


                             Kalıplardan çıkarıp servis tabağına alın. Ilık veya soğuk servis yapın.

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık ve afiyetle. Çok güzel ben tuzlu kekleri çok severim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tuzluları daha çok seviyorum.. Çok teşekkür ederim.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası