Zeytinyağlı Rezene

İki gündür rejimi bozduk.:) Bu gün zeytinyağlı yemeğe devam. Rezene yemeğini severim kokusu ve tadı arapsaçına benzediği için.  Kışın pazar tezgahlarındaki yemyeşil sebzeleri en güzel şekilde değerlendirmek isterim. Sizler rezeneyle henüz bir tarif denemediyseniz deneyin. Lezzetine çok şaşıracaksınız...






Malzemeler :

2 adet kök rezene
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı limon suyu
 tuz

 Yapılışı :
 Rezenenin sap ve gövde kısımlarını ayırın. Sap kısımlarından uç kısımda başlayarak doğrayın. Kalın yerlerini kullanmayın. Gövde(alt kısımdaki beyaz kısım) kısmını ikiye kesin. Orta kısımdaki sert kök ucunu kesin, ince doğrayın. Bol suda hazırladığınız rezeneleri yıkayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencere yağı ve soğanları koyup, soğanlar renk değiştirene kadar kavurun. Rezeneleri ve pirinci ekleyip bir kaç dakika kavurun. Üzerine yeteri kadar sıcak su ilave edin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte, rezeneler ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu, unu ve tuzunu az bir su ekleyerek çırpın. Rezenelerin üzerine karıştırarak dökün. Bir iki dakika kaynatıp ocaktan alın. Servis tabağına alıp yanında yoğurtla sıcak servis yapın...

Yorumlar

  1. Gerçekden değişik bir yemek. bulursam deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Gerçekten bulursanız deneyin.. Birde Zeytinyağlı Arapsaçını tavsiye ederim. İyi Akşamlar..

      Sil
  2. Hiç denemedim rezeneyi, ama cok istah kabartıcı gorunuyor, bu hafta alıp tarifinizi deneyeceğim.
    Ellerize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben zaten denediğim tadından ve lezzetinden emin olduğum tarifleri koyuyorum bloguma. Kendi yemeklerimin fotoğraflarıyla sunuyorum. Beğeniniz için tekrar teşekkür ederim...

      Sil
  3. Bencede süpermiş ben de rezenenin süt artırımına yönelik bir tarifini paylaşacağım blogumda bu da süpermiş elinize sağlık . e-imza: www.bebegimhersey.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rezenenin tadı ve kokusunu çok seviyorum. Teşekkür ederim. Merakla bekliyorum tarifinizi..Sevgiler..

      Sil
  4. yaptim cook guzel.bebegimin yarin bolbol sutu olacak bu yemekle insallah :)tesekkurler tarif icin hem kolay hem besleyici hemde sut yapici :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevindim afiyetler olsun..:) Sevgiler..

      Sil
  5. birde bir havuc rendeledim enfes olduu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben havuçlusunu denemedim.. Rezene çıktığında ilk işim bu şekilde denemek olacak.. Ellerinize sağlık.. İyi akşamlar.. Sevgiler..

      Sil
  6. haftada en az 3 kere yapiyorum cok guzel bir tarif.yoksa rezene baska ne sekilde yanirdiki:) fransada oturuyorum burda her mevsim heryerde cok var.keske yakin olsaydi yollardim sizede :) bebisim sutu bal gibi valla rezene sayesinde sancisinida aliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.. Rezenenin beyaz kısımları az zeytinyağında kısık ateşte kızartılıyor, fırında pişiriliyor yada çiğ olarak salatalara ekleniyor. ben henüz bu tarifleri denemedim. Deneyince paylaşırım. Keşke yakın olsaydık sayenizde bol bol yerdim. Sizinde ellerinize sağlık. Bebeğinizinde yanaklarından öpüyorum.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası