Ezogelin Çorbası

Malzemeler :

1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı ince bulgur
1 küçük boy soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı pul biber
5 su bardağı su
tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı :

Çorba tenceresine yıkayıp suyunu süzdüğünüz kırmızı mercimek, bulgur, pirinci koyun. Üzerine 4 su bardağı suyu ilave edip orta ateşteki ocağa koyup pişirmeye başlayın. Bakliyatlar pişerken soğanı çok küçük yemeklik  doğrayıp sıvı yağ ile birlikte tavaya alıp sotelemeye başlayın. Kavrulan soğanların üzerine unu serpip kokusu çıkana kadar karıştırın.Domates ve biber salçalarını ilave edip karıştırmaya devam edin.2-3 dakika sonra üzerine nane ve pul biberini ilave edin.1 su bardağı suyu ilave edip çırpma teli yardımıyla çorbanın sosunu akışkan hale getirin. Diğer tarafta kaynamakta olan bakliyatların içine karıştırarak dökün. Kıvamını ayarlamak için sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Tuzunu ayarladıktan sonra çırpma teliyle bir süre karıştırarak malzemenin birbirine kaynaşmasını sağlayın.Kısık ateşe alıp 15 dakika daha kaynatıp (ara sıra karıştırarak) ocaktan alın. Servis kaselerine alıp limon dilimiyle sıcak servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jalapeno Biberi Turşusu

Haşhaşlı Tatlı

Çikolatalı Elma Topları