Firik Pilavı

Malzemeler

1 su bardağı hatay firik bulguru
1 su bardağı şehriyeli pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Yapılışı

Firik  bulgurunu ayıklayıp yıkayın. Suyunu süzün. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. Tereyağını ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup orta ateşteki ocak üzerinde soğanlarıda ekleyerek kavurun.Üzerine firiği ve bulguru
ekleyerek 2-3 dakika kadar kavurun.Tuzunu ve suyunuda ekleyip karıştırın.Kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe getirip suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmesi için 15 dakika bekletin. Sıcak servis yapın....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jalapeno Biberi Turşusu

Haşhaşlı Tatlı

Çikolatalı Elma Topları