Labne Peynirli Çörek

Yapması kolay lezzeti güzel bir tarif daha.. Kandil simitlerinize alternatif..Siz şeklini ister halka, ister kalıpla keserek yapın. Ama deneyin,, Memnun olacaksınız..




Malzemeler :

2.5 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı yoğurt
200 gram labne peyniri
2 yemek kaşığı margarin
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için :

Kekik, kırmızı pul biber

Yapılışı :

Yoğurt, sıvı yağ, margarin, peynir ve tuzu bir kap içerisinde karıştırın. Kabartma tozunu unla karıştırın, kabın içine dökün. İyice yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamurdan eşit büyüklükte küçük parçalar koparın. Bunları ay şekline getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, kekik ve pul biber serpin. Önceden 180 dercede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın, soğuk servis yapın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası