Su Muhallebisi

Çok sonradan keşfettiğim bir tad. Şekeri ve sütü çok az, çok tatlı sevmediğimden  ideal bir tatlı. Üzerini istediğiniz soslarla kaplayıp istediğiniz lezzeti yakalayabilirsiniz. Benim yaptığım gibi meyvalı , çikolatalı sos, gül suyu ve pudra şekeri serperek, çeşitli meyva sularından pelte yaparak.... Tercih size kalmış........








Malzemeler :

2 su bardağı su
1 + 1/2  (1.5)  su bardağı süt
1/2 çay bardağı un
1/2 çay bardağı buğday nişastası
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı gül suyu

Üzeri için :
250 gram çilek
1 çay bardağı pudra şekeri






Yapılışı :

Gül suyu hariç tüm malzemeyi karıştırın, koyu muhallebi kıvamında pişirin. Ocağı kapatmadan gül suyunu ilave edin, kenarıya alın. Suyla ıslatığınız silikon kalıba yada servis kabınıza dökün, üzerini düzeltin. Buz dolabında 3-4 saat kadar bekletin. Çilekleri pudra şekeriyle rondoda çekin. Yada hazır meyvalı sos kullanıyorsanız üzerindeki tarifine göre hazırlayın, soğutun. Silikon kalıbınızıdan muhallebiyi parçalamadan servis tabağınıza çıkarın. Üzerine meyvalı sos gezdirerek servis yapın. (Şeker oranını istediğiniz ölçüde eksiltip arttıra bilirsiniz...

Yorumlar

  1. Bayıldım nefis görünüyor...
    Ellerine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim .. Sevgilerimle..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çikolatalı Elma Topları

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi