Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

Malzemeler :

2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Yapılışı :

Pirinci ılık suyla ıslatın, 1 tatlı kaşığı kadar tuz atıp karıştırın, 30 dakika kadar bekletin. Su da bekleyen pirinçleri süzgece alıp, nişastası gidene kadar suyla bir kaç kez yıkayın, suyunu süzülmeye bırakın. Pilav tenceresine sıvı yağ ve tel şehriyeleri koyun, şehriyeler renk değiştirene kadar kavurun. Üzerine pirinçleri ve tereyağını koyun, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun. Suyunu ilave edin, tuzunu ayarlayın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav tenceresinin üzerini kağıt havluyla kapatın, 15 dakika demlenmeye bırakın. Servis tabaklarına alın, sıcak servis yapın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi

Jalapeno Biberi Turşusu