Tombik Ekmek

Malzemeler :
4 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
ılık su

Üzeri için :
susam
çörek otu
 yulaf ezmesi

Yapılışı :  ( 8 Adet )

Unu karıştırma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Buraya mayayı, sütü, sıvı yağı, toz şekeri, biraz ılık su, yumurtanın beyazını koyup parmak uçlarınızla karıştırın. un kısmına tuz serpin. Önce ortadan sonra kenarlarda alarak kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamuru altı eşit parçaya ayırıp her biri parçayı yuvarlayın.Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu ,yulaf,ay çekirdeği serpin. Tepsinin üzerini steç flimle kapatın. 30 dakika ılık ortamda mayalanmaya bırakın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp ılık servis yapın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Jalapeno Biberi Turşusu

Çikolatalı Elma Topları