Mercimek Çorbası

Malzemeler :

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 dilim limon
5 su bardağı su
1 parça kemikli et
1 su bardağı süt
tuz

Üzeri için :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı :

Mercimeği ve pirinci yıkayıp süzüp çorba tenceresine alın. Soğanı ayıklayıp bütün olarak tencereye koyun. Havucu ve patatesi soyup yıkayın, rendeleyerek tencereye ekleyin.Kemikli eti, limon dilimini ve 5 su bardağı suyu çorba tenceresine koyup orta ateşteki ocak üzerinde ara sıra  karıştırarak tüm malzemelerin pişmesini sağlayın. Pişen malzemenin içinden kemikli etini, limon dilimini, bütün halde koyduğumuz soğanı çıkarın. İsterseniz tüm malzeyi bir süzgeçten geçirebilirsiniz yada el blendırınla yapabilirsiniz bu işlemi. İçerisine sütü ekleyip karıştırın.Eğer kıvamı koyu ise azar azar sıcak su ekleyip kıvamını ayarlayın. Tuzunu ilave edip tekrar ocakta karıştırarak bir iki taşım kaynatın. Tereyağını sos tenceresinde eritip içine nane ve pul biberi ilave edin.Servis kasesine aldığınız çorbanın üzerine yaptığımız yağdan gezdirip sıcak servis yapın...

Yorumlar

  1. Canım .miss gibi olmuş. ellerine sağlık. Bizdede genelde süzme mercimek çorbası yapılır.Et suyuda ne güzeldir kimbilir şimdi. Sebzeli sebzeli.. Haydi size afiyet olsun. Geçenler de o çtıır Ekmekleri kare kare doğradım.Tost makinesinde kızarttım. yağ çekmedi iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim.. Seninde ellerine sağlık.. Ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu kıtır ekmek yapmak.. Güzel sözlerin için teşekkür ederim. Sevgilerimle...

      Sil
  2. En sevdiğim çorbaların başındadır. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun Selma Hanımcım.. Bizimde favari çorbamızdır... Sevgilerimle..:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası