Kalamar Tava

Deniz ürünlerden en sevdiğimdir kalamar. Yağda kızardığı için biraz rejim bozduruyor ama küçük kaçamaklar lazım değilmi hayatta...Vallahi ben 7-8 halkayı yedim. Rejimdeydim..Ama pişman değilim ..Hele Kalamarları  eşim balık mezatından yeni tutulmuş alıpta elleriyle temizleyipte hazırlayıp pişirmişse.. Hayır diyemedim kalamarlara.... Haydi beyler mutfağa eşinizi mutlu etmenin yollarından biridir ona yemek yapmak..........




Malzemeler :

1 kilogram kalamar (hazır halka halindeyse 500 gram)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı karbonat
1 su bardağı un
tuz
Kızartmak için çiçek yağı


Yapılışı :

Kalamarları temizleyin, halka halka kesin. Bacak kısımlarınıda ikiye kesin. Güzelce yıkayın, suyunu iyice süzdürün. Bir karıştırma kabına alın, üzerine toz şeker ve karbonatı ekleyin. Elinizle güzelce avuçlayıp sıkarak 5 dakika kadar karıştırın. 30 dakika kadar bekletin. Tekrar süzgeçe koyup yıkayın. İyice suyunu süzdürün. Sonra kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Bu aşamada kurutmak çok önemli, ıslak kalırsa kızgın yağda yağın patlamasına ve etrafa sıçramasına neden olur. Kurulanan kalamarları içine tuz serpilmiş una her taraflarını kaplayacak şekilde unlayın. Unlanmış kalamarların fazla unlarını silkeleyerek hazırlayın. Bol kızartma yağı hazırlayın. Kızmış yağın içine halkaları teker teker atarak 3 dakika kadar her tarafı kızarana kadar kızartın. Kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarın. Yanında tarator sosla sıcak servis yapın....



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası