Hamsi Tava

Malzemeler :
(2 kişilik)

500 gram hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz



Yapılışı :

Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını ayıklayıp fileto haline getirin. Yıkayıp süzülmesi için süzgeçte bekletin. Bir kap içerisine mısır ununu ve tuzunu koyup, karıştırın. Balık tavasına yağın yarısını döküp yayın. Hamsileri teker teker her tarafını mısır ununa bulayın, tekrar hamsi şekline getirip, tavaya kuyruk kısımları ortaya gelecek şekilde güneş şeklinde sıralayın.Kuyruk kısımlarının geldiği ortadaki boşyerlere hamsi sıralayıp boşluk bırakmayın. Kalan sıvı yağıda üzerine gezdirin. Tavanın kapağını kapatıp önce orta ateşte(5 dakika) sonra kısık ateşte ( 10 dakika )  pişirin. Bir tabak yardımıyla balıkların şeklini bozmadan pişen kısmıyla pişmeyen yönü değiştirin.Diğer tarafınıda kısık ateşte 10 dakika kadar pişirip fazla yağını bir kapak yardımıyla süzdürüp servis tabağına alın. Sıcak servis yapın....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası