Kuskuslu Erişte

Çocukluğumun lezzeti aklıma düştü bu gün. Alaşehire gittiğimizde rahmetli yengem yapardı. Erişteyi, kuskusu, yufkayı kendisi yapar kışlık olarak bizede verirdi İzmir e getirelim diye. Annemde erişte filan yapardı ama Orada yediğim hamur işlerinin tadının yerini tutmazdı. Geçen gün organik yöresel köy ürünleri satan mağzada  el yapımı erişte ve kuskusu görünce hemen aldım. Bu gün pişireyim dedim.. Bakalım aynı o günlerdeki tadı yakalayamam ama biraz olsun geri getirebilirim belki...........



Malzemeler :
1 çorba kasesi kuskus
1 çorba kasesi erişte
2.5 - 3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz

Üzeri için :
500 gram yoğurt
1 diş sarımsak
tuz

Yapılışı :

Suyu pilav tencerenize alın, kaynatın. İçine tereyağını ve tuzunu ekleyin, karıştırın. Suyun içine kuskus ve erişteyi ilave edin. Ara sıra karıştırarak yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Yoğurdu dövülmüş sarımsak ve tuz ilavesiyle karıştırın. Sıcak olarak servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın. İsterseniz yoğurt yerine peynir rendeside koyabilirsiniz....

Yorumlar

  1. Bence harika bir lezzet , ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşecim çok teşekkür ederim..Bencede harikaydı..:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası