Zeytinyağlı Lahana Sarması


Lahana sarması çok lezzetli ama biraz uğraştırıcıdır. Ama sofraların baştacıdır sarmalar. Bu akşam sevdiklerimize lezzetli bir lahana sarma yapmak isterseniz tarifim aşağıda..




Malzemeler :

1 orta boy sarmalık lahana
1.5 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
Yarım demet dere otu
3 adet taze soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı  tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı :

Lahananın yapraklarını altındaki kök kısımındaki kalın yerlerinden tek tek ayırın. Yaprakları ayırırırken yırtmadan, zedelemeden bütün çıkarmaya çalışın. En dışta kalan yaprakları kullanmayın.  Bir yaprağı kesme tahtasında ortasındaki kalın yerini çıkararak ikiye ayırın. Bütün lahana yapraklarına aynı işlemi uygulayıp hepsini yıkayın. Büyük bir tencereye su  doldurup kaynatın. Kaynayan suya yaprakları koyarak pişirmeye başlayın. Lahanalar diri ama sarılacak  yumuşaklığında olmalıdır. Pişen lahana yapraklarını bir süzgece çıkararak hemen  soğuk suya tutunki  yaprakları ısıyla pişmeye devam etmesin. Süzgeç içinde kenarda bekletin. Pirinçleri yıkayıp geniş  bir kaba  alın. Maydanozu, dereotu, naneyi, taze soğanları ayıklayın, yıkayıp ince kıyın. Bunlarıda kaba ekleyin. Domates salçasını,   zeytin yağını, tuzunu, karabiberinide ekleyip bütün  hepsini  iyice karıştırın.Lahana yapraklarından birini tezgaha alın, kenarlarını bıçakla düzgün hale getirin. Geniş kısmına 1 yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyup,  rulo sarın.  Bütün  lahana yapraklarını aynı şekilde hazırlayıp sarın.   Bütün sarmaları tencereye sıralayın. Üzerine zeytinyağı ve üzerini geçecek kadar kaynar su döküp ocağa koyun. İsterseniz sarmaların üzerine dağılmalarını önlemek için bir tabak kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısık ateşe getirip pişmeye bırakın. Pişip pişmediğini anlamak için bir tane sarma alıp bakın. Eğer daha pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin.Pişen sarmayı ocaktan alıp 15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp yoğurtla servis yapın.

Yorumlar

  1. lahana sarması bağilırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde eşim çok sever.. Bu yüzden her hafta yapmaya çalışırım.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası