Haşhaşlı Ekmek

Çok lezzetli.. Haşhaş seviyorsanız mutlaka deneyin.. Ben bu ekmeği çok severim. Özellikle sabah kahvaltısında birde sıcak olursa deymeyin keyfime... Birde benim tarifimle deneyin bakalım beğenecekmisiniz....





 Malzemeler :

Hamuru için :
500 gram un
1/2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker

İçi için :
1 çorba kasesi dövülmüş yağlı haşhaş
Yarım çorba kasesi sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı :

İlk olarak hamuru yapın. Ilık sütün içinde maya ve toz şekeri eritin. Karıştırma kabına unu koyun, Üzerine mayalı sütü ve suyu ilave edin. Hamur yumuşak ele yapışan bir kıvamda olmalı. Hamurun üzerini streç flimle kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın. Haşhaşı, sıvı yağı ve toz şekeri karıştırın. Hamuru ikiye bölün. İlk parçayı alıp un yardımıyla ince yufka gibi açın. Üzerine haşhaşın yarısını her tarafına yayarak sürün. Bir tarafından başlayarak rulo yapın. Bu rulodan 2 parmak genişliğinde kesip yağlanmış fırın tepsisine üzerlerine hafifçe basarak yerleştirin. Diğer hamuruda aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Ilık ortamda 20 dakika kadar mayalandırın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp ılık servis yapın....

Yorumlar

  1. ellerıne sağlık yağlı haşhaşı bulmak zor oluuor bendde cok severım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım.. Geçen sene Afyondan almıştım.. Bu senede izmirde Bütün yörelerin en güzel ürünlerini satan bir yer keşfettim. Bittikçe oradan alıyorum.. Gerçi pazarlarda teyzelerde getiriyor.. İşte böyle buluyorum bende.. Sevgilerimle..

      Sil
  2. Ben kahvaltılarda dahi çok seviyorum. Çayla nefis oluyor. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok severim sıcak sıcak kahvaltıda.. Çok teşekkür ederim Selma hanımcım..:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası