Hamsi Pilavı


Hamsiyi sevmeyen varmıdır bilmem. Hem lezzetli hemde ucuz. Kılçığını kendiniz temizlerseniz biraz uğraştırır. Ama ister tavada, ister yağda isterseniz benim yaptığım gibi pilavda,  nasıl yaparsanız yapın sonuç mükemmel lezzette olur. Ben hamsiyi böyle seviyorum.. Biraz uğraştırıyor ama değiyor... Deneyin bakalım sizde sevecekmisiniz..?




Malzemeler :

500 gr. hamsi
1 su bardağı pirinç
1 büyük boy kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet taze soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı su
tuz
3 adet küçük güveç

Yapılışı :

İlk iş olarak pirinci sıcak suyla ıslatın, kenarda bekletin. Sonra eğer hamsileri balıkçınızda ayıklatmadıysanız kafasını ve kılçığını hamsiyi zedelemeden fileto haline getirin.Filetoları iyice yıkıyarak süzgeçte sularını süzmek için beklemeye alın. Soğanı ayıklayıp küçük yemeklik doğrayın. Maydanozların yapraklarını ayıklayıp ince kıyın. Taze soğanıda ayıklayıp ince kıyın. Pirinçleri yıkayıp süzdürün. Pilav tenceresine ilk önce tereyağıyla soğanları koyup kavurmaya başlayın. Soğanın rengi değişince içine pirinci ekleyin. Pirinçler şeffaflaşıncaya kadar karıştırın. Tuzunu, karabiberini ve suyunu ilave ederek karıştırın. Kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısığa getirerek pişirin. Pişen pilavı demlenmeye bırakın. Küçük güveçlerinizi tereyağ ile yağlayın. Hamsilerin parlak yüzleri tereyağlı yüzeye gelecek şekilde bütün güveç içine hamsileri sıralayın. Biraz hamsiyi üst kısım için ayırın. Pilavın içine maydanoz ve taze soğanları ilave ederek karıştırın. Güvece dizdiğiniz hamsilerin üzerine kaşık yardımıyla pilavı hafif bastırarak koyun. Pilavın üzerinede ayırdığınız hamsileri düzgün bir şekilde yerleştirip, üzerlerine 1 çay kaşığı tereyağı koyun. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üstteki hamsiler kızarana kadar pişirin. İçine koyduğunuz pilav az diri kalmalı, çünkü fırındada pişmeye devam ediyor. İsterseniz bu tarifi uygun büyüklükte tek bir fırın kabında yapıp, servis esnasında dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Pişen güveçleri servis tabağına ters çıkararak sıcak servis yapın.


Yorumlar

  1. nefis olmus ellerine saglik.ben de gecen hafta yaptim ayni sekilde ama resim cekmeyi unuttum:))) bir dahaki sefere artik ben de yayimlarim..umarim sinav sonucu istediginiz gibi olur.sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum benimde var öyle bir kaç unutmuşluğum.. Yemeğin yapım aşamaları var pişmiş halini unutmuşum çekmeyi.. Bir dahaki sefere kısmetse.. İnşallah olur arzucum.. Çok teşekkür ederim.. Sevgiyle...

      Sil
  2. Harika olmuş ne çok severim hamsili pilavı... Ben ocakta tencerede yapıyordum bu daha bir güzel göründü gözüme:)) tarifi aldım ilk fırsatta deneyeceğim ellerine sağlık oya ablacım:)sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım teşekkür ederim.. Ben eskiden büyük bir güveçte yapıyordum. Ama sonradan porsiyonluk yapmak servis açısından daha güzel göründüğü için bu şekle döndüm..:)) Dene mutlaka beğeneceksin.. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası