Meksika Usulü Acılı Tavuk
500 gram tavuk göğüs eti
1 su bardağı Meksika fasulye konservesi
1 su bardağı mısır konservesi
1 kase acı biberli domates sosu
2 yemek kaşığı çiçek yağı
Pilav:
1 su bardağı pirinç
1.25 su bardağı su (tavuk suyu)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
kimyon
Yapılışı : İlk iş olarak pirinçleri ılık suyla ıslatıp en az 30 dakika bekletin. Pirinçleri iyice yıkayarak suyunun süzülmesi için bekletin. Pilav tenceresine pirinç ve zeytin yağı birlikte alıp pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Varsa tavuk suyu yoksa normal su ve tavuk tablet ekleyerek karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe getirip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilav tenceresine kağıt havlu kapatıp kenarıda demlenmeye bırakın. Domates sos için 4 adet domates, 2 adet acı biberi yada normal biberi birlikte pişirip sosunuzu hazırlayın. Tavuk göğüs etini geniş ama ince dilimleyin. Tavaya çiçek yağını alın. Isınınca tavuk etlerini sıralayın. İki tarafını iyice kızartın. Üzerine meksika fasulyesi ve mısırı ekleyin karıştırın. Acılı domates sosunu ekleyip karıştırın.
Servis tabaklarına önce pilav koyup üzerine tavukları yerleştirin. Kimyon serpip sıcak servis yapın..
Sabah sabah bir waawwww çektim sayenizde:) Tarif harika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.. Sevgiler..
Silellerine sağlık. Oğlununda seninde. Allah sağlık versin.
YanıtlaSilTeşekkür ederiz canım. Hepimizin evladına allah sağlık versin.. Sevgiler..
Silıkınızede elınıze sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederiz canım..
Sil