Ispanaklı Peynirli Rulo Poğaça

Tam Buğday Unlu Poğaça
El Açması Ispanaklı Rulo Börek
Rulo Poğaça


Dün yaptığım Tencerede Zebra Kekimin yanına eşlik eden poğaçalarımın tarifini hemen yazmak istedim. Canım arkadaşım Eyminin Mutfağı Emelcim yapmıştı bu güzel tarifi.. O kadar beğendim ki hemen denemek istedim. Ama ufak dokunuşlar yaparak.. Normal un yerine tam buğday unu kullandım, ıspanaklara peynir kattım, hamura sirke... İşte böylece aşağıdaki muhteşem poğaçalar ortaya çıktı.. Orjinal tarife Emelciğimin blogundan ulaşabilirsiniz.. Denemek isterseniz işte tarifim..


Malzemeler :

Hamuru için :
3.5 su bardağı tam buğday unu
1.5 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi

Aralara sürmek için :
4 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için :
500 gram ince kıyılmış ıspanak
1 adet kuru soğan
250 gram rendelenmiş beyaz peynir
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı :

İlk iş olarak unu yoğurma kabına alın Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Zeytinyağı ve ılık suyu ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika dinlenmeye bırakın. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. Tavaya zeytinyağıyla birlikte soğanları alın, karıştırarak renkleri değişene kadar kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanağı ekleyin.Suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca içine peyniri ilave edip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyip iç harcınızı hazır edin. Tereyağını küçük bir tava içerisinde eritip kenarıya alın.  Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı yuvarlayıp unlanmış tezgahta pasta tabağı büyüklüğünde açın. 6 adetini aralarına tereyağını fırça yardımıyla sürüp üst üste sıralayın. kalan 6 parçayıda aynı şekilde hazırlayın. 2 adet 6 yufkalı parçanız olacak.


 Bir parçayı unlanmış tezgahta hazır yufka inceliğinde açın. Üzerine fırça ile tereyağı sürüp ıspanaklı peynirli iç harcınızın yarısını yayın. Yufkanın bir ucundan başlayıp çok sıkmadan rulo şeklinde sarın.


2 parmak genişliğinde parçalara kesip yağlanmış fırın tepsisine yada pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı sıralayın. Diğer parçayıda aynı şekilde hazırlayın, tepsiye sıralayın. Benim yaptığım büyüklükte 18 adet poğaça çıktı.


 İsterseniz üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpebilirsiniz.. Ben hiç bir şey sürmeden yaptım. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika kadar altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alın soğuk veya ılık servis yapın..

Yorumlar

  1. Canım benim ellerine sağlık...
    Sen daha sağlıklısını yapmışsın buğday unundan...
    Nefisss olmuş ellerine sağlık...
    Afiyetler olsun canım sevgilerimle iyi pazarlar dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. İyi pazarlar..Sevgiler canım..:))

      Sil
  2. ellerine sağlık. Ispanak peynir karışımnı severim. eminim çok lezzetlidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Çok güzeldi..:))

      Sil
  3. harika olmuş, ben deniycem,eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli oldu Mehtapçım.. Beğeneceksin.. Teşekkür ederim canım..:))

      Sil
  4. nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası