Tavuk Şiş


Izgara tavuk yapmayı planlamıştım ama son anda tavuk şiş yaptım. Gece dondurucudan buzdolabına indiriyorum yapacağım şeyleri. Buzdolabında çözdürüp sonra kullanıyorum. En sağlıklı kullanım bu şekilde diyorlar. Soslu tavukları yazın mangalda kışın tavada, ızgarada yapıyorum. Çokta lezzetli oluyor, denemek isterseniz işte tarifim...



Malzemeler :

500 gram tavuk göğüs eti
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı biberiye
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

tahta şişler

Yapılışı :

Tavuk etini küçük kuşbaşı olacak şekilde kesin. Kapaklı bir saklama kabının içine zeytinyağı ve tüm baharatları istediğiniz miktarda ekleyin. Tavuk etlerini ve tuzunu ilave edin, karıştırın. Tavuk etlerinin tüm yüzeylerinin soslanmasını sağlayın. Kapağını kapatıp buzdolabında en az 2 saat bekletin. Pişirmeden en az 30 dakika önce dolaptan çıkarın oda ısısına gelmesini bekleyin. Çok sık olmamak kaydıyla tahta şişlere dizin. Isınmış döküm yada normal tavada hiç yağ koymadan her tarafları kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alın sıcak servis yapın..

Yorumlar

  1. canım ellerine saglık tam benlik .tost makinesinde yapsak nasıl olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tost makinasında denemedim hiç. Ama yapanlar var biliyorum. Deneyin isterseniz.Güzel oluyormu tost makinesinde banada yazın lütfen.. Teşekkür ederim canım. Sevgiler..

      Sil
  2. Oyacım mis gibi , ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası