Moneta Tavada Sucuklu ve Peynirli Tam Buğday Unlu Pide


Sağlıklı ve Fonksiyonel mutfak gereçleri üreten MONETA firmasının hediyesi MONETA MASTER 24 cmlik tavam elime ulaştığından beri ilk hangi lezzetli tarifimde kullanayım diye düşünüyordum. Okuduklarımdan biliyordum Monetanın özelliklerini. Deneyip özelliklerini sizlerle paylaşmak istedim. Dün akşam gelen misafirlerime hazırladım. Onlar geldiğinde pişirdim. Muhteşem bir tava, sağlıklı, her yerini eşit pişiren, güvenle kullanabileceğimiz özelliklere sahip. Sofralarınıza lezzet katabilecek tarifler hazırlaya bileceğiniz geniş bir ürün yelpazesine sahip MONETA... İsimlere tıklayarak tüm ürünler, fiyat ve kalitesi hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Diğer ürünlerini kullanıp deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Teşekkür ederim MONETA. Bana lezzetli tarifler hazırlayabileceğim bu güzel hediyeniz için. İşte basit ama lezzetli, sağlıklı ve pratik pide tarifim...




Malzemeler :

Hamuru için :

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1/2 su bardağı su

Üzeri için :

150 gram sucuk
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı :

Öncelikle hamuru hazırlayın. Un, tuz ve zeytinyağını bir kaba koyun. Üzerine yavaş yavaş su ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. 5 dakika kadar yoğurun. Moneta Tavanızın tabanını zeytinyağıyla yağlayın. Hazırladığınız hamuru elinizle açarak Moneta tavanın içine yayın. Üzerine halka şeklinde doğranmış sucuk, dilimlenmiş domates, halka şeklinde biber yerleştirin. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Moneta tavanın kapağını kapatın.


Ocak üzerinde kısık ateşte altı kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis tabağına yerleştirin. Sıcak servis yapın..

Yorumlar

  1. elıne sağlık ıyı gunlerde kullan tavanı

    YanıtlaSil
  2. Oya Hanım, güle güle kullanım tavanızı. Güzel ve lezzetli yemekler pişirin inşallah. Pide harika görünüyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selda Hanımcım.. İyi günlerde lezzetli tariflerde kullanayım inşallah. Sevgiyle..

      Sil
  3. Ellerien sağlık canısı. tavayı yağlamadan da dene bence. Afiyetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Altının yağda hafif kızarması varya onu seviyorum. O yüzden yağladım altını. Sevgilerimle canım..

      Sil
  4. Ellerine sağlık,pide nefis olmuş.Tavanızı güle güle kullanın,sevgiler:))

    YanıtlaSil
  5. Güle güle iyi günelrde kullan canım..
    Can çektirne nefis bir görüntü..
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Melihacım.. Beğendiğine sevindim. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası