Beşamel Soslu Enginar Köftesi


Enginarın tam mevsimi dedim değişik tarifler uygulamaya başladım. Zeytinyağlı yemeği, pilavı, dolması derken sıra geldi köftesine.. Yemek dergisinde gördüğüm bir tarif.. Hemen denemek istedim. Çok lezzetli yağ çekmeyen enfes bir köfte.. Denemek isterseniz işte tarifim..



Malzemeler :

6 adet enginar çanağı
1 limon suyu
4 su bardağı su
50 gram kaşar peyniri rendesi
1 demet maydanoz
3 yumurta

Kızartmak için :

1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
zeytinyağı

Beşamel Sos için :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
karabiber
tuz

Yapılışı :
Enginarları yapraklarını temizleyip çanak kısmını çıkarın. Limonlu suya koyun, kararmasınlar. Suyla birlikte ocağa alın, yumuşayana kadar haşlayın. Sudan çıkarın, çatalla ezip püre haline getirin. Sos için tereyağını bir tavada eritin içine unu ekleyin, 3 dakika kadar kavurun. İçine sütü ilave edin, karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca enginar püresini, kıyılmış maydanozu, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberini ekleyin karıştırın.Karışımı yağlanmış tepsiye incecik dökün, soğumaya bırakın. Köfteleri istediğiniz şekil ve büyüklükte hazırlayın. Yumurtaları bir kap içerisinde çırpın. Enginar köftelerini sırasıyla una yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Zeytinyağında kızartın. Kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. Yanında yoğurtla servis yapın..

Yorumlar

  1. Ellerien sağlık. Enginar bu yıl sanıırm sırf bloğda olsun idye evime girecek.. :)tepsiye incecik dökün diyorsunya bu soğuması içinmi. Sonra ordanmı alıp köfte şekli veriyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz eşimle çok seviyoruz enginarı. O yüzden bu tarifide denemek istedim. Oldukça lezzetli oldu. Evet soğutma amaçlı tepsiye dökülüyor ve oradan alıp şekil veriliyor. Beşamelin kıvamı bayağı koyu olması lazım, rahat şekil vermek için.. Teşekkür ederim canım.. Sevgiler..

      Sil
  2. ellerinize sağlık mevsimi geldi tamda pişirme zamanı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meltemcim enginar seviyorsan enginarlı pilavı, zeytinyağlı enginar, dolması, iç baklası gibi tariflerimede göz atmanı öneririm. Teşekkür ederim Sevgiler..

      Sil
  3. Çok güzel olmuş çokkk ellerinize sağlık...

    http://www.gonuluncelezzetler.com/

    YanıtlaSil
  4. Bayıldım,iyi fikirmiş ama kızartma bana uygun değil.Ben son aşamasını ,fırında tamamlayayım.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize sevdim. Kızartma ama hiç yağ çekmiyor. Fırında denediinizde sonuç nasıl olur bende merak ettim. teşekkür ederim. Sevgiler..

      Sil
  5. enginarin yeni yeni mutfagıma girdiği su gunlerde boyle guzel seyler yapılabıldıgını ogrenmek cok guzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok tarifim var enginarı kullandığım. Denemenizi tavsiye ederim. Beğendiğinize sevindim. Sevgiler..

      Sil
  6. Ellerine sağlık çok değişik ve güzel görünüyor sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Güzel değişik bir tarif...
    Diğerlerini de sabırsızlıkla bekliyorum canım...
    Ellerine sağlık...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Emelcim.. Beni izlemeye devam et o zaman..:)

      Sil
  8. Buna yorum yapmadan geçmek çok ayıp olur , nefissss nefisss:-) ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası