Paçanga Böreği

Tadı,  lezzeti,  kokusu.... Daha ne söyleyeyim... Ben yaptım... Sizde deneyin....
Klasik paçanga böreği yağda kızartılır, ben bu böreği fırında pişirdim. Daha hafif oldu.. Pastırma sevenler memnun kalacaksınız......



Malzemeler :
3 adet yufka
150 gram pastırma
12 dilim kaşar peyniri
3 adet domates
3 adet yeşil sivri biber

Yufkalara sürmek için :
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı su

Üzeri için :
1 adet yumurta sarısı
Çörek otu

Yapılışı :
Domateslerin kabuklarını soyun. Küçük yemeklik küp şeklinde doğrayın. Biberlerin tohum ve sap kısımlarını ayıklayın, ince kıyın. Tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ koyun üzerine biberleri ekleyin. Biberleri biraz kavurup üzerine domatesleri ekleyin, domatesler pişip suyunu çekene kadar pişirin. Kenarı alıp soğumaya bırakın. Su ve sıvı yağı bir kasede çırpın. Yufkalardan birini tezgaha alın. Üzerine yağlı su karışımından sürün. Yufkayı artı olacak şekilde 4 parçaya kesin. Bu parçalardan birinin geniş tarafına, dilimli yada rendelenmiş kaşardan koyun, üzerine domatesli karışımdan, onun üzerinede yarım dilim pastırma koyun. Sevmiyorsanız pastırmanın kenarlarındaki çemenleri çıkarabilirsiniz. Kenarlarından harcın üzerine doğru kapatıp kalın rulo şeklinde sarın. Tüm iç harçlarınızı 12 adete yetecek şekilde paylaştırın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin. Önceden 180-200 derecede ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın....



Yorumlar

  1. Elinize sağlık.Ben de çok severim paçanga böreğini. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası