Zeytinyağlı Kereviz Yemeği


Kış sebzelerine yavaş yavaş giriş yaptım ben de.. Kokusunu sevmediğim kerevizler çıktı.. Eşim de pazarda görünce alalım yaparsın bana dedi.. Ben sevmem pek kereviz ama eşim bayılır. Eş kırılır mı, aldık tabi ki.. Hemende pişirdim.. Bu tarifle 2 kişilik yemek çıkıyor.. Sizde hiç denemediyseniz tarifim aşağıda....


Malzemeler :

1 büyük boy kereviz
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
Çeyrek limonun suyu
tuz
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı :

Kerevizin yaprak kısımlarıyla alttaki yenen kök kısmını ayırın. Kerevizi kalınca soyun. Yaprakların kötü kısımlarını ayıklayın. Bol su ile yıkayın. Kerevizi istediğiniz büyüklükte doğrayın. Üzerine kararmaması için limon sıkın.  Yaprakları incecik kıyın. Havucu ve patatesi soyun, yıkayın. Kerevize uygun büyüklükte doğrayın. Soğanı ince yemeklik doğrayın. Tencerenize soğan ve zeytinyağını alın. Soğanın rengi değişene kadar kavurun. Üzerine havuç ve patatesleri ekleyin, bir süre daha karıştırarak pişirin. Kerevizi ekleyin, tekrar karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Üzerine kereviz yapraklarını ekleyin, karıştırın. Sebzeleri  üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Kaynayınca kısık ateşe getirin. Tüm sebzeler pişene kadar arada su kontrolünü yaparak pişirin. Pişen yemeğin üzerine limon suyu, un ve bir iki kaşık yemeğin suyuyla çırptığınız karışımı dökün, karıştırın. Bir iki dakika daha kaynamaya bırakın, yemeğin suyu kıvam alsın. Ocaktan alın. 10 dakika kadar dinlendirin. Servis tabaklarına alın, sıcak servis yapın.

Yorumlar

  1. Biz kerevizi çok severiz. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde ben sevebilsem...)) Teşekkür ederim..

      Sil
  2. Ben de çok çok severim hele de kokusuna bayılıyorum ahh kereviz pişerken nerdeyse içine düşeceğim o derece çok severim.Canımmm ellerine sağlık,,HARİKA GÖRÜNÜYOR ADETA GEL BENİ YE DİYOR.Afiyetler olsun.Bu hafta ben de pazardan alıp pişirmeyi düşünüyorum.Yalnız bir şey soracağım zeytinyağlı madem neden sıcak yemeyi tercih ettiniz ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım ne çok seveni varmış bu kerevizin..:) Ben sevemedim bir türlü... Vallahi sen sordun ama ben bilemedim ki. Ben çoğu zeytinyağlıyı sıcak yeni pişmiş severim. Zeytinyağlı barbunya, enginar, yaprak sarma, biber dolma.. daha dünya kadar yemek sayabilirim. pişirip 10 dakika kadar dinlendirip öyle yerim.. Ama misafirlerim için yapacaksam soğutup bekletirim tadını alsın diye iyice.. Uzman sorusu sorusu şekerim yaz yaz bitiremedim.. Sevgiler canım..:))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası