Cennet Hurmalı Muhallebi
Cennet Hurması
Trabzon Hurması
Cennet Elması
Uzun zamandır pazar tezgahlarında ve marketlerde görüyorum Cennet Hurmasını. Ama ben meyve sevmediğim için almıyordum. İnternetten araştırdım o kadar çok vitamin ve faydaları varmış ki bu meyvenin alıp oğluma yedirmek istedim. Ben de tattım tabi ki.. Bana göre çok lezzeti belirgin olmayan çok tatlı bir meyve.. Aklıma tatlıda kullanmak geldi.. Cennet hurmasını bende muhallebiyle birlikte denedim.. Çok lezzetli ve sunumu çok hoş bir tatlı oldu. Sizlerde bu lezzeti mutlaka deneyin. Sonuç sizi de memnun edecektir. Şimdiden elinize sağlık....

Malzemeler :
Muhallebisi için :
1/2 litre süt
7 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 adet cennet hurması
Yapılışı :
Muhallebi için tencerede un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın margarini ekleyin mikserle 5 dakika çırpın. Soğuyunca krem şantiyi ekleyin 5 dakika daha çırpın. Yumuşak olarak seçtiğiniz cennet hurmasını soyup ikiye kesin. İçindeki çekirdeği çıkarıp, mutfak robotunda püre oluncaya kadar çekin. Ben çiğ püre olarak kullandım siz isterseniz, su ve nişasta ekleyerek pelte hazırlayıp pişmiş halde kullanabilirsiniz. Ilınınca 3 adet cam kaseye bir kat muhallebi bir kat püre sıralamasıyla paylaştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.....
Trabzon Hurması
Cennet Elması
Uzun zamandır pazar tezgahlarında ve marketlerde görüyorum Cennet Hurmasını. Ama ben meyve sevmediğim için almıyordum. İnternetten araştırdım o kadar çok vitamin ve faydaları varmış ki bu meyvenin alıp oğluma yedirmek istedim. Ben de tattım tabi ki.. Bana göre çok lezzeti belirgin olmayan çok tatlı bir meyve.. Aklıma tatlıda kullanmak geldi.. Cennet hurmasını bende muhallebiyle birlikte denedim.. Çok lezzetli ve sunumu çok hoş bir tatlı oldu. Sizlerde bu lezzeti mutlaka deneyin. Sonuç sizi de memnun edecektir. Şimdiden elinize sağlık....
Malzemeler :
Muhallebisi için :
1/2 litre süt
7 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 adet cennet hurması
Yapılışı :
Muhallebi için tencerede un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın margarini ekleyin mikserle 5 dakika çırpın. Soğuyunca krem şantiyi ekleyin 5 dakika daha çırpın. Yumuşak olarak seçtiğiniz cennet hurmasını soyup ikiye kesin. İçindeki çekirdeği çıkarıp, mutfak robotunda püre oluncaya kadar çekin. Ben çiğ püre olarak kullandım siz isterseniz, su ve nişasta ekleyerek pelte hazırlayıp pişmiş halde kullanabilirsiniz. Ilınınca 3 adet cam kaseye bir kat muhallebi bir kat püre sıralamasıyla paylaştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.....
eline sağlık abla güzel bir lezzet denemek gerek
YanıtlaSilBunu sevdim oyacim :)
YanıtlaSilgüzel hayirlarla dolu bir hafta sonu diliyorum .eline fikrine saglik paylasim icin sonsuz sükran
muhabbetle
Melekçim çok teşekkür ederim canım.. Sevgiyle..:))
SilEllerine sağlık Oyam çok güzell. afiyetle
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim.. Sevgiler..:))
SilOya'cım ellerine sağlık ben hurmaya bayılırım bunlar iyice yumuşayınca yenir asıl lezzeti o zaman belli olur öncesinde ağız içinde sanki uyuşma durumu gibi bir his yaratır:)
YanıtlaSilçok yerinde bir kullanım olmuş. afiyetler olsun
Beğendiğine sevindim Haticecim..Sevgiler..:))
Silnefis görünüyor canım ellerine sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim İlknurcum..:)Sevgiler..
Silcanım ben hurmayı çok severim hele olgunsa hiç denememiştim böyle muhakkak tadıda enfestir dedğin gibi çok faydalı br meyve dir safiye acar tok
YanıtlaSilHurmayı ben çok sevmedim Safiyecim. O yüzden tatlısını yaptım.. Böylece yenebilecek bir tada büründü benim için..:) Sevgiler canım..
Sil