Cennet Hurmalı Muhallebi

Cennet Hurması
Trabzon Hurması
Cennet Elması

Uzun zamandır pazar tezgahlarında ve marketlerde görüyorum Cennet Hurmasını. Ama ben meyve sevmediğim için almıyordum. İnternetten araştırdım o kadar çok vitamin ve faydaları varmış ki bu meyvenin alıp oğluma yedirmek istedim. Ben de tattım tabi ki.. Bana göre çok lezzeti belirgin olmayan çok tatlı bir meyve.. Aklıma tatlıda kullanmak geldi.. Cennet hurmasını bende muhallebiyle birlikte denedim.. Çok lezzetli ve sunumu çok hoş bir tatlı oldu. Sizlerde bu lezzeti mutlaka deneyin. Sonuç sizi de memnun edecektir. Şimdiden elinize sağlık....






Malzemeler :

Muhallebisi için :

1/2 litre süt
7 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 paket krem şanti
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

1 adet cennet hurması

Yapılışı :

Muhallebi için tencerede un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın margarini ekleyin mikserle 5 dakika çırpın. Soğuyunca krem şantiyi ekleyin 5 dakika daha çırpın. Yumuşak olarak seçtiğiniz cennet hurmasını soyup ikiye kesin. İçindeki çekirdeği  çıkarıp, mutfak robotunda püre oluncaya kadar çekin. Ben çiğ püre olarak kullandım siz isterseniz, su ve nişasta ekleyerek pelte hazırlayıp pişmiş halde kullanabilirsiniz. Ilınınca 3 adet cam kaseye  bir kat muhallebi bir kat püre sıralamasıyla paylaştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.....

Yorumlar

  1. eline sağlık abla güzel bir lezzet denemek gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Sevgiler..

      Sil
  2. Bunu sevdim oyacim :)
    güzel hayirlarla dolu bir hafta sonu diliyorum .eline fikrine saglik paylasim icin sonsuz sükran
    muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melekçim çok teşekkür ederim canım.. Sevgiyle..:))

      Sil
  3. Ellerine sağlık Oyam çok güzell. afiyetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim.. Sevgiler..:))

      Sil
  4. Oya'cım ellerine sağlık ben hurmaya bayılırım bunlar iyice yumuşayınca yenir asıl lezzeti o zaman belli olur öncesinde ağız içinde sanki uyuşma durumu gibi bir his yaratır:)
    çok yerinde bir kullanım olmuş. afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim Haticecim..Sevgiler..:))

      Sil
  5. nefis görünüyor canım ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlknurcum..:)Sevgiler..

      Sil
  6. canım ben hurmayı çok severim hele olgunsa hiç denememiştim böyle muhakkak tadıda enfestir dedğin gibi çok faydalı br meyve dir safiye acar tok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hurmayı ben çok sevmedim Safiyecim. O yüzden tatlısını yaptım.. Böylece yenebilecek bir tada büründü benim için..:) Sevgiler canım..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kışlık Acı Biber Sosu

Jalapeno Biberi Turşusu