Ayva Reçeli


Mordoğan'da komşumun ağacından 4 tane ayva kopardım. Daha tam sararmadığı için yiyemedim.. Daha önce AYVA TATLISI  yaptığım için bu kez reçel yapmaya karar verdim.. Soydum, doğradım baktım çok az.. Ama niyetlendim artık .. Eski bir tartım var ölçülü yapmak istediğim için tartayım bari dedim.. 250 gram gibi.. Olsun bir kasede olsa yapayım, beğenirsek bu hafta daha fazla yaparım dedim.. Ve ortaya bu lezzetli reçel çıktı..




Malzemeler :

1 kase küçük doğranmış ayva
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
4 adet karanfil
1 tatlı kaşığı limon suyu




Yapılışı :

Ayvaların kabuklarını soyun, İkiye kesin ve orta kısmını temizleyin. İç kısmındaki çekirdek kısımlarını atmayın. Ayvaları küçük küçük küpler halinde doğrayın. Tencereye su ile birlikte alın. Çekirdekleride ekleyin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 8 dakika kadar ayvaların kokusu çıkmaya başlayana kadar pişirin.Toz şeker ve karanfil ekleyin. Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin. İsterseniz Sıcak haldeyken kavanoza koyup kapağını kapatıp ters çevirip konserve yapabilirsiniz. Ben az miktarda yaptığım için sabah hemen kahvaltı soframdaki yerini aldı.. Bir küçük not ayva çekirdekleri için bu minikler hem renk, hem de jöle gibi kıvam verici olduğu için kullanılıyor hem reçel de hem de tatlıda...


Yorumlar

  1. elinize sağlık nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Oyacığım afiyetle yemek nasip olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Amin..Sevgiler..

      Sil
  3. eline sağlık abla güzel görünüyorlar ayva çekirdeklerini az bir suda bekletiyorsun sonra jölemsi hale gelince su cilde sürülüyor makyaj öncesi cildi gerginleştiriyor hem sağlık hem güzellik için yararlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebrucum sağol canım.. Aklıma yazdım bunu.. Deneyeceğim..:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası