Tarçınlı Berlin Kurabiyesi Sahrap Soysal Tarifi


Bu gün sizlere zevkle kendisini ve tariflerini takip ettiğim sevgili Sahrap Soysal'ın web sitesinden bir tarifi paylaşmak istedim.. Çok güzel bir sitesi var Sahrap Hanımın. Kendisi aynı bizler gibi, denemediği, lezzetinden emin olmadığı hiç bir tarifini bizlerle paylaşmıyor. Ben özellikle kurabiyelerine bayıldım.. Tatlı kurabiyeler, tuzlu kurabiyeler muhteşem çeşit çeşit.. Aşağıdaki kurabiye tarifi Sahrap Hanımın sitesinden sizler için seçtiğim görünüşü kadar lezzetinden de emin olduğum bir tarif.. Tam çay, kahve yanına yakışacak mis gibi tarçın kokan bir lezzet.. Bu tarifin aslı için www.sahrapsoysal.com sitesini ziyaret edin lütfen. Bu güzel tarif için Sahrap hanıma teşekkür ederim..

www. sahrapsoysal.com

Facebook sayfası için buraya tık..tık...

Bu arada benim Facebook sayfamı beğenmek isterseniz buraya tık, sayfamdasınız...

Malzemeler :
250 gram tereyağı (oda ısında yumuşamış)
120 gram pudra şekeri
430 gram un
1 paket vanilya
2 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil(varsa)

Yapılışı :

Yumuşamış yağı ve şekeri geniş bir kaba koyup mikserin en yüksek devri ile krema kıvamına gelene kadar 3-4 dakika çırpın.
Un, vanilya,tarçın ve zencefili ekleyip yoğurarak malzemeleri karıştırın.
Hamuru toparlayıp buzdolabı poşetine sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
Hamuru buzdolabından çıkarıp tezgah üzerinde yarım santimden ince olacak şekilde açın.
Hamurdan yuvarlak yada şekilli kurabiye kalıplarıyla parçalar çıkarın.
Kurabiyeleri 5 dakika önceden ısıtıp 180 dereceye ve alt üst konumuna ayarladığınız fırında 12-15 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Hemen tepsiden almayın. Sıcakken yumuşak olan bu kurabiyeler soğuduğunda sertleşip servis edilir.
Afiyetler olsun...



Yorumlar

  1. cok guzel duruyor lezzetı bellı elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selmacım Sahrap hanımın ellerine sağlık...:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası