Kepekli Pirinç Pilavı


Tatilde yazlıkta rahat rahat yedim.. İlk kez aldığım bir kaç kiloya üzülmedim. Geçen haziranda başlamıştım rejim yapmaya. Bütün yaz ve kış ayları rejimle geçmişti. Tüm çevremdekiler rahat rahat yerken ben sadece çatal ucuyla tatmış yada uzaktan bakmıştım. Ama bu yaz kendimi ödüllendirdim. Canım ne istiyorsa ne kadar istiyorsa yedim.

Bu bana + 3 kilo olarak geri döndü. Asla pişman değilim. Bu  yaz en çok kullandığım cümle ohhh karnım doydu, gözüm açıldı..:)) Rejimde olanlar beni çok iyi anlar..  Şimdi İzmir'de evimdeyim. Verilecek 5 kiloya bir 3 daha ekledik.. Etti 8 kilo.. Yavaş yavaş rejime başlıyorum. Bu gün ekmeksiz kahvaltı, öğlen yoğurt akşama ızgara köfte var aklımda. Köftenin yanına dün markette görüp aldığım Sezon Marka (markayı kullandığım su ölçüsü başka markalarda farklılık gösterebilir diye yazdım. Reklam yok.:)) kepekli pirinçten pilav yaptım. Kepekli pirinç normal pirince göre daha çok su eklenerek çok uzun sürede pişiyor. Tadı biraz aşure yaptığımız buğdaya benziyor. Ben tadını beğendim. Sizlerde denemek isterseniz zeytinyağıyla pişirdiğim sağlıklı kepekli pirinç pilavı tarifim aşağıda...





Malzemeler :


1 su bardağı kepekli pirinç
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
3-3.5 su bardağı sıcak su
tuz



Yapılışı :

Pirinci bir kaç kez su ile yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürün. Soğanı çok küçük yemeklik doğrayın. Pilav tencerenize zeytinyağıyla birlikte soğanları alın. Soğanların rengi değişmeye başlayana kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kepekli pirinci ekleyip 2-3 dakika pirinçle birlikte karıştırarak kavurun. Sevdiğiniz diriliğe göre en az 3 su bardak olacak şekilde sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kaynayınca ocağı kısık ateşe getirin. Yaklaşık 45 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine temiz havlu kapatıp kenarda en az 15 dakika demlendirerek sıcak servis yapın...

Yorumlar

  1. SEfan olsun canım. Zaten kiloların çoğu gitti azı kaldı...
    Kepekli pirinç hiç kullanmamıştım . Denk gelirse alıp denemek lazım...
    Ellerine sağlık canım :)
    Öpüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım.. Bunlar kalıyor galiba ...)) Dün gene başladım bakalım bu kez yavaş gidiyor.. İnşallah bu kış veririm aldıklarımı.. Teşekkür ederim canım.. Öpüyorum..

      Sil
  2. Bende yıl da iki ay rejime girenlerdenim.. Ve bu pirinci kullanıyordum.. Ben çok faydasını gördüm.. Sizi takip ediyorum rejime başlamayı düşünüyorum.. Bende rejim tariflerimi paylaşırım.. Buyrun bende beklerim mutfakfelsefesi.blogspot.com ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben rejimden bıkıp ara verdim canım.. Şimdi yavaş yavaş geri dönüyorum.. Evet bir bölüm açıp rejim yemekleri diye.. birbirimizin tariflerinden faydalanırız. Ben de takipteyim seni canım. Sevgiler..

      Sil
  3. Ellerinize sağlık ne güzel hem doyucaz hemde kilomuzu koruycaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Hem doyup hem kilo almasak daha güzel olacak...:)

      Sil
  4. Ellerine sağlık canımm kepekli pirinçten hiç pilav yapmadım kepekli olduğu için sanırım su oranı fazla alıp denemeli diyorum.Bir de hayatta en sıkıcı iş rejim yapmak yapsan bir türlü yapmasan bir türlü şimdiden kolaylar gelsin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..Ahhh.. Hiç sorma .. Biraz yesem kilo alıyorum.. Sonra vermesi çok zor oluyor.. O yüzden hemen aldıklarımı geri vermem lazım.. Sevgiyle kal..:))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kışlık Acı Biber Sosu

Jalapeno Biberi Turşusu