Çintar Kavurma

Çintar
Melki Mantarı
Kanlıca Mantarı



Pazar tezgahlarında görmeye başladığımız belli bir dönem bulunan Çintar, Melki mantarlarından aldım bu hafta.. En pratik yoluyla kavurarak yedik.. Et yemeklerinin köftelerin yanında garnitür  olarak da kullanabilirsiniz.. Bu mantarların kızartması, ızgarası, böreğide çok lezzetli oluyor.. Bir daha ki sefere başka tariflerde denemem lazım. 






Malzemeler :

1 kg çintar
1 büyük boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber



Yapılışı :

Çintarların sap kısımlarını kesip, bol suyla yıkayın. Kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp irice doğrayın. Soğanı ayıklayıp yemeklik doğrayın. Tavaya zeytinyağı, tereyağı ve soğanları alıp, soğanlar renk değiştirene kadar kavurun. Çintarları üzerine koyup tuzunu ayarlayıp soteleyin.


         Servis tabağına alıp üzerine karabiber, pul biber serpip servis yapın..Afiyetler olsun.

Yorumlar

  1. ooh mis gibi eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Oyacım ilk defa duydum bu mantar cinsini,bizim buralarda yok sanırım. Ellerine sağlık canım,sevgiler ♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem ki Neşecim bizim burada bu aylarda pazarlar dolu bu mantarlarla.. Teşekkür ederim canım...:))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası