Fırında Sebzeli Köfte Dizme


Bu gün işlerim çok yoğundu, daha pratik olması açısından hep kızartarak yaptığım fırında patatesli köfteyi çiğden fırında ve başka sebzeler ekleyerek pişirdim. Biraz daha uzun zamanda ama lezzetli bir yemek oldu. Önceden kızartılıp sonra fırınlanan izmir köfte tarifi arıyorsanız buraya tık tık..:)) Zamanınızı mutfakta harcamak istemiyorsanız fırında pişen yemekler kurtarıcı oluyor. Denemek isterseniz işte tarifim...



Malzemeler :


400 gram kıyma
4 dilim ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak

2 adet patates
2 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
2 adet sarı yuvarlak kabak
2 adet yeşil yuvarlak kabak
2 adet kırmızı biber

3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su


Yapılışı :

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, robottan çektiğiniz bayat ekmek içini, tuz, karabiber, kimyon, kekik ve isterseniz bir yumurtayı ekleyin. Ben yumurta eklemeden yapıyorum. İyice yoğurun. Harcınızdan eşit parçalar koparıp yuvarlayarak yassı şekilli köfteler yapın. Patatesleri ve kabakları ince halka şeklinde kesin. Biber ve domatesleri halka kesin.  Zeytinyağı ile fırın kabınızı yağlayın. Doğradığınız tüm sebzeleri başka bir karıştırma kabına alın. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kekik, tuz, 1 çay kaşığı kadar karabiber, ince kıyılmış sarımsak ekleyin. İyice karıştırın. Fırın kabına bir sarı kabak, bir yeşil kabak, patates, köfte, kırmızı biber, yeşil biber ve domates olacak şekilde dizmeye başlayın. Tüm malzemeyi bu şekilde dizin. Ben patates ve köfteyi yanyana, kabakları ayrı dizdim. Oğlum kabak yemediği için ayırdım. Biber ve domates parçalarıyla süsleme yapın. Salçayı sıcak suda ezdirin. 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyip karıştırın. Üzerlerine gezdirin.


Alüminyum folyo ile fırın tepsinizin üzerini kaplayın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında suyu azalana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Üzerinden folyoyu alıp tekrar fırına verin ve yaklaşık 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri az kızarmışsa ızgara kısmında biraz daha tutup kızartabilirsiniz. Fırından çıkarın soğutmadan servis tabaklarına alın.İsterseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.  Yanında pirinç pilavıyla servis yapın.


Yorumlar

  1. merhabalar.ben blogunuzu yeni tanıdım.harika tarifler var.ellerinze saglık.eylemin mutfagı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Eylemcim.. Hoş geldin ..Beğendiğine sevindim..:) Görüşmek üzere sevgiyle canım.

      Sil
  2. oo mis gibi , hempratik hem leziz olmuş, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Offfff offf ellerine sağlık arkadaşım. Nefis görünüyor....:))
    Afiyetler olsun. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım...:)) Sevgiler...

      Sil
  4. ellerine sağlıkkkk muhteşem görünüyor favorilerimdendir:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Haticecim..Benim de..:))

      Sil
  5. nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Çok renkli ve lezzetli bi görüntü,Ellerinize sağlık oya hanım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Oya hanım.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası