Dana Eti Güveci
Güveç yemekleri hem kolayca yapılıyor hemde çok lezzetli oluyor. Bu aralar temizlik, kışlık giysileri çıkarma gibi yoğun işler içerisindeyim. Ama yemekte yapmak lazım..:)) Bu günlerde en büyük kurtarıcım çiğden hazırlanan fırın yemekleri ve güveçler.. Sizlerde benim gibi lezzet ve kolaylık bir arada olsun diyorsanız işte tarifim...
Malzemeler :
500 gram kuşbaşı dana eti
2 adet patates
2 adet biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek aşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
tuz
karabiber
Yapılışı :
Patates ve biberleri et büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Soğanı yarım ay şeklinde ince ince kesin. Biberleri küçük yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince kıyın.Domatesi halka halka kesin. Bir kap içerisinde et, soğan, biber, patates, salça, tuz, karabiber ve kekiği koyup iyice karıştırın. Güvecin tabanına halka domates sıralayın. Üzerine hazırladığınız etli karışımı dökün. Kalan domatesleri üzerine sıralayın. Zeytinyağını gezdirip ocağa alın. Kaynamaya başlayıp kendi suyunu salıncaya dek orta ateşte, sonra kısık ateşte pişirin. Suyu az ise sıcak su ilave edin. 1 saat kadar arada suyunu kontrol ederek etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Servis tabaklarına alıp sıcak servis yapın.
Malzemeler :
500 gram kuşbaşı dana eti
2 adet patates
2 adet biber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek aşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
tuz
karabiber
Yapılışı :
Patates ve biberleri et büyüklüğünde parçalar halinde kesin. Soğanı yarım ay şeklinde ince ince kesin. Biberleri küçük yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince kıyın.Domatesi halka halka kesin. Bir kap içerisinde et, soğan, biber, patates, salça, tuz, karabiber ve kekiği koyup iyice karıştırın. Güvecin tabanına halka domates sıralayın. Üzerine hazırladığınız etli karışımı dökün. Kalan domatesleri üzerine sıralayın. Zeytinyağını gezdirip ocağa alın. Kaynamaya başlayıp kendi suyunu salıncaya dek orta ateşte, sonra kısık ateşte pişirin. Suyu az ise sıcak su ilave edin. 1 saat kadar arada suyunu kontrol ederek etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Servis tabaklarına alıp sıcak servis yapın.
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Pınarcım.. Sevgiler..
SilGel beni ye diyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım :)
Teşekkür ederim Gülyacım.. Sevgiler canım...:))
Siloyacım eline sağlık birde odun fırınına atacaksın :)))))))
YanıtlaSilCanım bu sene yazlığın bahçesine yaptırmaya niyetimiz var..:) İzmir de nerede bulacağım odun fırınını..:)) Sevgiler canım...
Silguvecın lezzetı ozel olur elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selmacım..
Sil