Çökertme Kebabı


Bu gün haftayı çok lezzetli bir tarifle noktaladım.. Biraz uğraştırıcı ama çok lezzetli bir tarifim var sizlere.. Kalabalık yemek davetlerine çok uygun olmaz ama az kişiyseniz mutlaka deneyin.. Bu tarif çok lezzetli ama anında kızartılan ve sıcak servis yapılması gereken bir tarif olduğu için uygun olmaz dedim.. Yoksa lezzet olarak muhteşem...

Bir kaç gündür onca işime rağmen uğraştırıcı tarifler yapıyorum. Sanki evde hiç işim yok sadece mutfaktaymışım gibi.. İşin aslı hiç öyle değil.. Havalar birden soğuyunca bir anda bütün dolap alt üst oldu.. Yazlık giysileri toparlayamadan kışlıklar ortaya çıktı. Ütüle yerleştir, kaldır.. Yorgan battaniye hepsi çıktı.. Bir karmaşa içinde her yer. Şükür dolap yerleştirme işlerim bitti sayılır, sırada bayram temizliği var. Allah sağlık versin hepsini yaparım bu hafta.. İşte bu kadar yoğun işler içindeyken ben her gün aklımdaki yeni tarifleri denemek istiyorum. Dün akşam dedim artık haftayı bu lezzetle kapattım bu hafta makarna, menemen ne bulursak onu yiyeceğiz.. Uğraşamam yemekle.. Şaşkın şaşkın yüzüme baktılar.. Pek inandırıcı olamadım her halde..:)) Kısmet bakalım yeni hafta bizlere ne süprizler  getirecek.. Çok dertliymişim bu konuda yazdıkça yazdım sanki..
Neyse bu işleri başka bir yazımda anlatayım, kısaca Çökertme Kebabı Tarifime geçeyim.. Sevgiyle kalın...
Malzemeler :
3 dilim kontrfile yada bonfile ( yaklaşık 300 gram)

3 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı nişasta
tuz

Domates sos için :
3 adet domates
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Yoğurt sos için :
250 gram yoğurt
1 diş sarımsak
tuz

Kızartmak için :

Çiçek yağı

Yapılışı :

Etlerinizi keskin bir bıçak yardımıyla ince uzun jülyen dediğimiz şekilde kesin. Ben kasapta yaptırdım alırken, daha ince kesiyorlar..:)) Bir kap içerisinde üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı dökerek karıştırın kenarıda bekletin.
Patatesleri soyun. çok ince olacak şekilde halka halka kesin. Bu halkalardan bir kısmını üst üste koyarak incecik kibrit çöpü şeklinde tekrar kesin. Tüm patatesleri bu şekilde hazırlayın. Bir kap içerisine su ve tuz ekleyin. Kestiğiniz patatesleri bu suya koyun. Bir süre bekletin. Bir kaç su yıkayıp, nişastasını aktın. Süzgeçte bekletip suyunun süzülmesini sağlayın. Kağıt havlu üzerine alıp hiç suyunun hiç kalmamasını sağlayın. Tuz ve nişastayı serpip iyice karıştırın. Nişasta daha kıtır olmasını ve yağ çekmesini önlüyor..
Domatesleri rendeleyip bir tencereye alın. İçine zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, tuz, karabiber, kekik, kimyon ekleyip ocak üzerine alın. Sos kıvamı alana dek pişirin.
Yoğurdun içine tuzla birlikte ezilmiş sarımsağı ekleyip iyice karıştırıp pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.


Geniş bir tavaya bolca çiçekyağı koyup kızdırın. Kızan yağın içine patateslerden bir miktarını koyup arada karıştırarak kızartın. Tüm patatesleri bu şekilde kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Patateslerde kızartırken yapışmalar olabilir ama servis yaparken açılıyor. Etleri kızgın yağa atıp bir dakika kadar kızartıp kağıt havlu üzerine alın.


Servis tabaklarına patatesleri paylaştırın. 3 Kişilik servis..Üzerine yoğurt sos gezdirin. Etleri yerleştirin. En üste domates sos gezdirin. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın... Afiyetler olsun..

Yorumlar

  1. oya hanım yemeğiniz çok güzel gözüküyor. elllerinize sağlık.Bir şey sormak istiyorum.Acaba bir dakkika etlerin pişmesi için yeterli mi?

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.. Kızgın yağda ve ince olduğu için sanırım yetti pişmesine.. Az pişirdiklerim daha lezzetli ve yumuşaktı. Ben çok pişmiş severim.. Benim ki çok kuru oldu..:) etin kullandığınız bölümüyle alakalı galiba..:)

    YanıtlaSil
  3. of naptın sen ellrine saglık canım yemek yedim ama manzra gene karnımı acıktırdı safiye acar tok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..:) İyi akşamlar ..

      Sil
  4. Oyacım süper görünüyorrrrr ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası