Çilek Soslu İrmik Tatlısı
Yemek dergisinde gördüğümden beri aklımda bu tarif. Bildiğimiz irmik tatlısının farklı sunulmuş hali. Orada farklı kalıplar kullanılmıştı.. Ben silikon muffin kalıplarımı kullandım..Ama güllü kalıp seçmek yanlış oldu galiba. Aralara girenleri kalıptan çıkarmak işimi zorlaştırdı..İşte basit ama lezzetli tatlımın tarifi. Hadi bakalım mutfağa...
Malzemeler :
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1/2 paket toz krem şanti
Süslemek için :
Çilek reçeli
Yapılışı :
İrmik ve şekeri tencerenin içinde karıştırın, sütü ekleyin. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. İçine margarin ve vanilyayı ekleyin. Ocaktan alıp margarin eriyene kadar karıştırın.Soğumaya bırakın. Soğuyunca içine toz halindeki krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika iyice çırpın. Kalıpların içine bastırarak doldurun. Buzdolabında en az 2 saat bekletin Ters çevirip kalıplardan çıkarın. Üzerine reçelin suyundan, meyveli hazır soslardan yada kakaolu soslardan gezdirip soğuk servis yapın..
ellerine sağlık canım.çok seerim sütlü tatlıları.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.. Sevgiyle..:))
Silgoruntusude tadıda guzel olmustur elıne sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selmacım.. :))
Silİrmik tatlısı hafif bir tatlıdır ve üzerine her türlü sos çok yakışıyor. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selma Hanımcım..:))
SilMüthiş güzel görünüyor Oyacım...
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlım...
Sevgiler...
Teşekkür ederim tatlım...))
YanıtlaSil