Tepsi Kebabı


Oktay Ustadan öğrendiğim ve denediğim bir tarif daha.. Yapması çok kolay.. Ama lezzeti muhteşem.. Özellikle kısıtlı zamanınız varsa fırında pişen yapımı kolay yemekler kurtarıcı oluyor.. Ben tarifimi yazayım, deneyin bakalım beğenecek misiniz...



Malzemeler :

500 gram yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber (kapya biber)
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz

Üzeri için:
4 adet domates
6 adet yeşil biber

Yapılışı :

Kuru soğan, sarımsak ve kırmızı biberi mutfak robotunda çok inceltmeden çekin. Karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine robottaki karışımı, ince kıyılmış maydanozları, margarin ve istediğiniz ölçüdeki baharatları ekleyip iyice yoğurun. Güzelce sarıp buz dolabında 1-2 saat dinlendirin. Uygun büyüklükte tepsiye kıymalı karışımı alıp tüm tabanı kaplayacak şekilde yayın. Kıymanız yağsız ise üzerine 1-2 yemek kaşığı çiçek yağı gezdirin. Domatesi büyüklüğüne göre 4 yada 6 dilime kesin. İstediğiniz şekillerde köftenin üzerine yerleştirin. Aralarına sivri biberleri yerleştirin.


Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişirme süresi fırına göre değişebilir. Köfte piştiği zaman ortaya doğru toplanıyor.Domateslerin ve köftenin içindeki sebzelerin pişerken çıkan suları ve yağlar yeterli geliyor. İlave suya gerek yok. Üzerine koyduğunuz domates ve biberler kızardığı zaman fırından alın.


                                                Dilimleyerek sıcak servis yapın..

Yorumlar

  1. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. ellerene sağlık çok güzel gözüküyor :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadıda çok güzeldi.. Teşekkür ederim canım...:))

      Sil
  3. Bu aslında Kilis Tavası..Balayına gittiğimde yemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilis tavası daha güzel olurdu isim olarak.. Afiyetler olsun. Ben de ilk kez denedim ama çok beğendim.. Teşekkür ederim.. Sevgiler....

      Sil
  4. oya,cım bu şahane bir şey ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. afiyetler olsun. Hataylı arkadaşım da çok güzel yapıyor. elleri dert görmesin.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Oyacım nefis görünüyor. Hem prarik hem de lezzetli....:)
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Seldacım... Gerçekten lezzetli ve pratik.. Sevgiler canım..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası