Tepsi Kebabı
Oktay Ustadan öğrendiğim ve denediğim bir tarif daha.. Yapması çok kolay.. Ama lezzeti muhteşem.. Özellikle kısıtlı zamanınız varsa fırında pişen yapımı kolay yemekler kurtarıcı oluyor.. Ben tarifimi yazayım, deneyin bakalım beğenecek misiniz...
500 gram yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber (kapya biber)
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
Üzeri için:
4 adet domates
6 adet yeşil biber
Yapılışı :
Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Pişirme süresi fırına göre değişebilir. Köfte piştiği zaman ortaya doğru toplanıyor.Domateslerin ve köftenin içindeki sebzelerin pişerken çıkan suları ve yağlar yeterli geliyor. İlave suya gerek yok. Üzerine koyduğunuz domates ve biberler kızardığı zaman fırından alın.
Dilimleyerek sıcak servis yapın..
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım.. Sevgiler..:))
Silellerene sağlık çok güzel gözüküyor :)
YanıtlaSilsevgiler...
Tadıda çok güzeldi.. Teşekkür ederim canım...:))
SilBu aslında Kilis Tavası..Balayına gittiğimde yemiştim.
YanıtlaSilKilis tavası daha güzel olurdu isim olarak.. Afiyetler olsun. Ben de ilk kez denedim ama çok beğendim.. Teşekkür ederim.. Sevgiler....
Siloya,cım bu şahane bir şey ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım..:))
Silafiyetler olsun. Hataylı arkadaşım da çok güzel yapıyor. elleri dert görmesin.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım..:))
SilEllerine sağlık Oyacım nefis görünüyor. Hem prarik hem de lezzetli....:)
YanıtlaSilSevgilerimle,
Teşekkür ederim Seldacım... Gerçekten lezzetli ve pratik.. Sevgiler canım..
Sil