Bamya Nasıl Kurutulur


Geçen yaz hiç sebze kurutamamıştım. Kışın biraz aile desteği biraz da satın alarak hallettim.. Ama bu yaz her sebzenin kurusunu yapacağım kısmetse.Eşim bamya kurusunun yemeğini çok sever. Ben de ilk olarak bamya ile başladım kurulukları hazırlamaya.Dün pazardan 2 kilo bamya aldım.. Hemen hazırlıkları tamamlayıp astım kuruması için. Yapılışını herkes biliyordur.  Ama yine de bilmeyenler varsa onlar için benim yaptığım yöntemi yazayım..
Bamyaları güzelce yıkayın. Süzgeçte sularını iyice akıtın. Temiz bir bez üzerine yayarak kurutun. Sap kısımlarını döndürerek bıçak yardımıyla huni, minare gibi kesin. 


İğneye pamuk ipliği geçirip uzunca bırakın.  Bamyaların kestiğiniz sivri kısımlarından ipe geçirin. Tüm bamyaları bu şekilde yiyebileceğiniz kadarını bir sıra yaparak hazırlayın. 


Gölge ama sıcak bir yere ipleri bağlayarak kurutun. Hava sıcaklığına göre 2 hafta kadar sürede kurumuş olur. Kuruyan bamyaları pamuklu bez torba içinde güneş görmeyen bir yerde saklayabilirsiniz.


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası