Patlıcan Silkme


Bu aralar hamur işlerine ağırlık verince biraz zeytinyağlılara dönüş yapalım dedim.  Hemen zeytinyağlı patlıcan yemeği yaptım. Ben çok severim patlıcanlı lezzetleri. Gerçi kızartması daha lezzetli olur ama bu kez sağlık dedim.. Çok basit ama lezzetli bir zeytinyağlı yemek arıyorsanız bu tarifim tam da size göre...






Malzemeler :

1 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
1 adet biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz


Yapılışı :

Patlıcanı alacalı soyun, orta büyüklükte küpler halinde doğrayın. Biberi doğrayın. Soğanı ince ay şeklinde doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Sarımsağı ince dilimleyin. Soğanı tencereye alın. Tuz serperek biraz elinizle yumuşatın. Üzerine patlıcan, biber, domates ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Ocağa alın 5 dakika kadar kavurun ve üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. Kaynayınca ocağı kısık ateşe getirin.. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. Arada su kontrolü yapın. Çok az kalmışsa sıcak su ilave edin. Bu malzemelerden 2 kişilik yemek çıkıyor. Servis tabağına alın ılık servis yapın...

Yorumlar

  1. Dayim yemege gelecek ne yapsam diye dusunurken hizir gibi yetistin bana oyacim : )ellerine saglik birazdan yapmaya basliyayim, tesekkurler..

    YanıtlaSil
  2. hım ismini bilmediğim ama yaptığım bir yemek daha. Fesleğende atarlar ANTALYA da birkaç dal. afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç fesleğenli denemedim.. En kısa zamanda deneyeceğim.. Teşellür ederim canım. Sevgiler..

      Sil
  3. Tam bir yaz yemeği, bolca ekmek tükettirir bana çocukluğumdan beri :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banada.. Yanında salatalık turşusu sirkeli..:)) Teşekkür ederim..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası