Derin Dondurucuya Börülce Hazırlama


Kış hazırlıklarına devam ediyorum. Ama benim hazırlıklar yavaş gidiyor. Bir pazardan domates acı biber alıp Kışlık Acı Biber Sosunu hazırladım. Başka pazardan aldıklarım Kışlık Menemen Sos oldu. Ağustos başından beri biber, patlıcan, bamya, taze fasulye aldığımda bir ipte kurutmak için diziyorum. Yavaş yavaş kurutmalıkları bitirdim. Bir kerede çokça yapıp yorulmaktansa böylesi daha rahat oluyor. Bu kez pazardan börülceyi fazlaca aldım. Hazırlayıp kış için dondurucuya kaldırdım. Yarın ki pazardan bamya alacağım dondurucuya koymak için. Taze fasulyede sırada...)) Kırmızı biber, patlıcan közlemesi.. erişte... Aklımda çok iş var.. Allah sağlık sıhhat versin hepsini yaparım sırasıyla.. Hepimize kolay gelsin...
Yapmaya başladığım tüm hazırlıklar KIŞ HAZIRLIKLARI adı altında gruplandırıyorum.. Bakmak isterseniz büyük harfli yazıya ve mavi yazılara TIK...TIK...





Malzemeler :

1 kg taze börülce
1 orta boy soğan
4 adet domates
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz



Yapılışı :

Börülceyi güzelce yıkayın. Yaklaşık 1 parmak uzunluğunda kesin. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. zeytin yağıyla birlikte tencereye alın. Soğanların rengi değişene kadar kavurun. Üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra börülceyi ve irice doğranmış sarımsağı ekleyin. Karıştırıp, üzerine tuzunu ekleyin. 5 dakika kadar bu şekilde orta ateşte kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.Soğuyan börülceleri derin dondurucu için olan buzdolabı poşetlerine yiyebileceğiniz kadar olacak şekilde paylaştırın. Poşetlerin ağız kısımlarını havasını alarak kapatın. Derin dondurucuya yerleştirin. Kışın yapacağınız zaman çözülmeden tencereye alın kısık ateşte çözülene kadar tutun. Üzerine yeteri kadar sıcak su ekleyip pişirin. Kolay gelsin...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası