Nektarinli Tart Tatin


Carte d'or Tatlı Sırlar Kitabımdan denediğim bir tarif.. Kitaptaki tarifte Elma kullanılmıştı. Benim dolabımda nektarin vardı ben onunla yaptım. Görselliği ve lezzeti güzel bir tart oldu. Ama hamuru klasik kıtır hamuru olmuyor. Daha yumuşak bir lezzette.. Biz çok severek yedik.. Birde kalıptan servis tabağına çevirirken ufak bir kaza yaşadım. Çok sıcakken çevrildiği için çevirirken elimden kayar gibi oldu, üzerime döktüm.. Birazcık yandım. Buz, krem biraz sızısını aldı. Sonrasında servis yaptığım da beğenilince yandığıma deydi dedim..:) Şaka bir yana çevirirken dikkatli olmak gerekiyor kötü bir olayla karşılaşmamak için.. İşte beni yakan tarifim..


Bu tarifte Seramitok Kalp Kek Kalıbı  kullandım...



Malzemeler :

Hamuru için :

100 gram margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı buzlu su
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2.5 su bardağı un

Üstü İçin :

3 adet nektarin yada elma
2 çay bardağı toz şeker
40 gram tereyağı

Hamur malzemelerini karıştırma kabına alıp, parmak uçlarınızla karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Streç filime sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Nektarinleri dilimleyerek tüm kalıbın tabanını kaplayın. Bir tava içerisinde kısık ateşte şekeri karıştırarak rengi değişene kadar pişir. Karamel renginde olsun. Üzerine tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.


Bekletmeden bu karışımı kalıptaki nektarinlerin üzerine döküp tüm tabanı kaplatın. Soğumaya bırakın.


Tart hamurunu hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla kalıp büyüklüğünde açın. Hamuru merdaneye sararak kalıbın içine karamelin üzerini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin. Kenarlarını içe doğru bastırın.


 Önceden 180 derecede tart hamuru kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan hemen sonra fırın kabının üzerine servis tabağınızı yerleştirin.


Dikkat ederek ters çevirin. Biraz yüksek kenarlı servis tabağı kullanmakta fayda var, altta oluşan karamelize meyve aromalı suyu kenarlara akıyor.  Kenarlarından suyu üzerine kaşık yardımıyla gezdirin. Ilık yada soğuk dilimleyerek servis yapın.


Yorumlar

  1. Öncelikle çok geçmiş olsun canım. Ben de hafta sonu elimi yaktım....Mutfak kazaları işte....:)
    Tart nefis görünüyor ellerine sağlık. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Seldacım.. Sana da geçmiş olsun. Mutfak çok tehlikeli..:)) Sevgiler..

      Sil
  2. Ellerien sağlık Oyacığım en alttaki dilime bayıldım vallahi.. afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. O benim tabağımdaki dilim..:)) İyi geceler..

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun.Lezzetli duruyor ve de hafif.Listeye geçti.:)Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık abla harika olmuş nektarin şeftali sağlık içinde çok yararlıymış ben yazdan rendeleyip dolaba atıyorum kışın meyve suyu yapmaya sütü tatlılara koymaya harika oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yapayım.. Kışın enfes lezzetler yaparız.. Teşekkür ederim canım..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası