Meksika Usulü Acılı Tavuk



Canım oğlumun Dünya Mutfağı tariflerinden Meksika yöresine ait Meksika Usulü Acılı Tavuk Tarifini yazacağım sizlere.. Biz çok severek yedik. Denemek yeniliklere açık olmak gerek.. Gençler bunu öğretiyor bizlere. Daha sırada Çin mutfağı var..:)) Biz yeniliklere açıldık..:)) Şaka bir yana oğlumun yaptığı tarifler bizim damak tadımıza uygun lezzetler. Bu yüzden beğendiklerimi sizlerle paylaşmaya çalışıyorum.. Yemeği yapmak, fotoğraflamak oğlumdan tarifi yazmak benden.. Böyle bir evlada sahip olduğum için çok şanslıyım çok.. Allah nazarlardan korusun hem benim evladımı hem de hepinizin evlatlarını..


Malzemeler :

500 gram tavuk göğüs eti
1 su bardağı Meksika fasulye konservesi
1 su bardağı mısır konservesi
1 kase acı biberli domates sosu
2 yemek kaşığı çiçek yağı

Pilav:
1 su bardağı pirinç
1.25 su bardağı su (tavuk suyu)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

kimyon

Yapılışı : İlk iş olarak pirinçleri ılık suyla ıslatıp en az 30 dakika bekletin. Pirinçleri iyice yıkayarak suyunun süzülmesi için bekletin. Pilav tenceresine pirinç ve zeytin yağı birlikte alıp pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Varsa tavuk suyu yoksa normal su ve tavuk tablet ekleyerek karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe getirip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilav tenceresine kağıt havlu kapatıp kenarıda demlenmeye bırakın. Domates sos için 4 adet domates, 2 adet acı biberi yada normal biberi birlikte pişirip sosunuzu hazırlayın. Tavuk göğüs etini geniş ama ince dilimleyin. Tavaya çiçek yağını alın. Isınınca tavuk etlerini sıralayın. İki tarafını iyice kızartın. Üzerine meksika fasulyesi ve mısırı ekleyin karıştırın. Acılı domates sosunu ekleyip karıştırın.

Karıştırma işleminde üstteki malzemeler karıştırılacak, tavuk etleri altta kalacak şekilde yapın. Domates sosun suyu az ise yarım su bardağı kadar sıcak su yada tavuk suyu ekleyip kaynamaya bırakın.Yüksek ateşte suyu çok az kalana kadar pişirin.


Servis tabaklarına önce pilav koyup üzerine tavukları yerleştirin. Kimyon serpip sıcak servis yapın..


Yorumlar

  1. Sabah sabah bir waawwww çektim sayenizde:) Tarif harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık. Oğlununda seninde. Allah sağlık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz canım. Hepimizin evladına allah sağlık versin.. Sevgiler..

      Sil
  3. ıkınızede elınıze sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası