Kek Kalıbında Fırın Makarna


Makarnanın her çeşidini çok severim. Bu fırın makarnayı özellikle babama yaptım. içi yumuşak olduğu için kendisi çok seviyor. Benden sık sık istiyor yemesi rahat ve lezzetliymiş.:)) Yaş tabii biraz ileri olunca yerken hem mideyi hemde ağzını yormayacak şeyler istemesi çok doğal..:))  Şaka bir yana bu tarif hem kolay hem de lezzetli. Mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Ben acelem olduğu için fırında tam kızarana kadar tutamadım.Sizler üzeri iyice kızarana kadar pişirin...Kolay gelsin..




Malzemeler :

1/2 paket makarna (istediğiniz bir çeşit)

Beşamel sos için :

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı çiçek yağı

1 su bardağı beyaz peynir rendesi
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Tuz

Yapılışı  :

Makarnayı diri olacak şekilde haşlayın. Suyunu süzüp kenarıda bekletin. Beşamel sosu hazırlamak için bir küçük tencere içine çiçek yağı yada tereyağını alın, unu ekleyin. Un kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.  Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ılınınca içine beyaz peynir, kaşar peynirinin yarısını, ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Haşlanmış makarnayıda bu karışıma ekleyin iyice karıştırın. Kek kalıbınızı margarinle iyice yağlayıp karışımı içine dökün. Kaşık yardımıyla üzerine bastırarak yerleştirip düzleyin. Kalan kaşar rendesini de üzerine serpin.


Önceden 220 derecede ısıttığınız fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Kek kalıbınızın üzerine uygun büyüklükte bir servis tabağı kapatıp ters çevirin. Dilimleyerek ılık, sıcak servis yapın...

Yorumlar

  1. valla harika bir fikir görünüm süper eminim tadıda aynı güzelliktedir ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Sevgiler..:)

      Sil
  2. cok guzel bır fıkır not aldım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok şık bir sunum olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım...Hayırlı cumalar...

      Sil
  4. Sunum için güzel fikir.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Havva Hanım.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kışlık Acı Biber Sosu

Jalapeno Biberi Turşusu