Zeytinyağlı İtalyan Yassı Ekmeği FOCACCİA


Değişik ekmek tarifleri denemeyi çok seviyorum. Bu yüzden sürekli evimde ekmek kokusu duymak için poğaça tariflerinden çok ekmek tarifleri deniyorum. İstiyorum ki herkes benim gibi evinde ekmeğini kendi yapsın. Hem de istediği unu, istediği malzemeleri kullanarak farklı lezzetler denesin.. Tıpkı benim gibi.. Bu kez İtalyanların Yassı Ekmeğini denedim.. Sızma Zeytinyağının ve kekiğin muhteşem uyumu..Hele pişerken çıkan muhteşem kokusu.... Mutlaka deneyin beğeneceksiniz..




Malzemeler :

Hamur için :

3 su bardağı un
1/2 paket kuru instant maya (1/2 paket yaş maya)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1.5 su bardağı ılık su

İçine ve üzerine sürmek için :

2 diş ezilmiş sarımsak
1 dal taze biberiye ( 1 yemek kaşığı kuru)
1 dal taze kekik (1 yemek kaşığı kuru)
1 dal taze fesleğen (1 yemek kaşığı kuru )
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı deniz tuzu

Yapılışı :

Unu derin bir kaba alın. Üzerine mayayı, tuz ve şekerini ekleyip karıştırın. Yavaş yavaş su ilave edip ele yapışan kıvamda bir hamur yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtün. Ilık bir ortamda 1 saat mayalandırın. Ezilmiş sarımsağı, zeytinyağı, kekik, biberiye, fesleğeni ve tuzu geniş bir kaba alın, karıştırın.  Hamurun içerisine bu sosun yarısını ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru fırın tepsisine alın. Normal tepsi kullanıyorsanız tepsiye zeytinyağı sürün. Üzerine zeytinyağı gezdirerek parmaklarınızla yuvarlak yada oval pide olacak gibi açın.  Kalan sosu yine fırça yardımıyla üzerine sürün. İsterseniz sarımsaklı sos kullanmadan sadece zeytinyağı, kekik ve deniz tuzu kullanarak hazırlıyabilirsiniz yassı ekmeğinizi. 30 dakika bekletip tepsi mayası yapın. Parmak uçlarınızla üzerine hafifçe bastırarak şekiller yapın.  Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.  Pişen ekmeği servis tabağına alın sıcak veya ılık servis yapın..

Ben bu tarifi Seramitok Mini Fırın Tepsisi kullanarak pişirdim.


Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Sevgiler..:)

      Sil
  2. eline sağlık abla hem kolay hem leziz görünüyor denemeliyim tam buğday unum var aylardır bekliyor bişeyler yapayım onunla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım mutlaka dene.. Tam buğday unu çok sağlıklı.. Ben hemen hemne tüm hamur işlerimde kullanıyorum artık..:)

      Sil
  3. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım.. Sevgiler..

      Sil
  4. Ellerinize sağlık oya hanım,görüntü acıktırıyoo :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Oya hanım...:)) Çok fena bu yemek yazma işi..

      Sil
  5. bak buna bayldım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine saglık bunu tam bugdaydan yapabilirmiyiz bide bu mayaların ikisinidemi kullanacaz tabiiiiiiii bu arada ellerine saglık döktürdün gene ya sen yorulmak nedir bilmiyonmu günah degilmii bize tam diyetteyken of..):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hayır evde hangisi varsa o mayayı kullanıyoruz. Sorma bu haftaya çok hızlı girdim. Çok yoruldum çok..:)) Ama bana yine tatil görünüyor ufaktan..:) Bende 2 gün önce girdim rejime ama henüz uyum sağlamış değiliz birbirimize..:) Sevgiler canım... Un ne istersen onu kullan canım. Ben de kalmamıştı tam buğday..Yoksa genelde hep tam buğdayla yapıyorum..:))

      Sil
  7. Harika görünüyor İtalyan tarzı hep favorimdir :9 Bu arada mimledim sizi http://sendeincel.blogspot.com/2013/09/mimliyorum.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..:) Blogunuzda sordum.. Cevaplarsanız ona göre yazacağım..Sevgiler..

      Sil
  8. İlk mimin benden gelmesine çok sevindim devamı gelir inşallah :) cevaplar kendi bloğunda sonra sende başkalarını mimliyorsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. İlk iş yazıyorum..:)) Evet ilk mimim ve senden geldi.. Benim için yerin ayrı..:)) Ben de seçeyim bakalım dostlarımdan mimlenecekleri...

      Sil
  9. Oya'cım ellerine sağlık misler gibi olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim...Sevgiler..

      Sil
  10. Oyacım yarın olmadı salı yapacağım :) ellerine sağlık canım , ekmeklerini sırayla yapıyorum ♡♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neşem dene mutlaka beğeneceksin.. Yanlız bu evde ekmek yapma işi çok tehlikeli.. Kilo yapıyor..:) aman dikkat..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kışlık Acı Biber Sosu

Jalapeno Biberi Turşusu