Minik Mozaik Pastalar


Mozaik Pastayı yapmayı çok seviyorum.Hem lezzetli hem yapımı kolay. Tüm misafirlerim severek yiyor. Ama dondurucuda bütün halde dondurunca çıkarıp dilimlemek zor oluyordu, tümünün çözülmesi gerekiyordu... Daha önceki tarifim ile aynı ama bu kez aklıma yaparken tek porsiyonluk yapma fikri geldi. Bu işlem içim mini muffin kalıplarımı kullandım. O kadar pratik oldu ki bu işlem bundan sonra bu şekilde hazırlayacağım artık. Özellikle habersiz gelen misafirlerim için dondurucudan çıkarıp servis yapmak çok kolay oldu... Denemek isterseniz işte tarifim...





Malzemeler :

150 gram eritilmiş margarin
1 paket petibör bisküvi
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket bitter çikolatalı hazır sos
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı sürülebilir bitter çikolata




Yapılışı :


Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile hazırlayın. Bisküvileri elinizle çok ufak parçalara ayırın. Hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi çikolata sos içerisinde karıştırın. Çok katı ise bir kaç kaşık süt ilave edin. Yumuşaksa bisküvi kırıp ekleyin. Muffin kalıplarının içine kaşık yardımıyla doldurun. Kaşıkla bastırarak yerleştirip üzerini düzleyin. Buzdolabında en az bir gün bekletin. İsterseniz buzlukta bekletip sevis yapmadan 1 saat önce çıkarabilirsiniz. Servis esnasında muffin kalıplarından çıkarıp hindistan cevizi serpin, servis tabağına alın. Soğuk servis yapın..

Yorumlar

  1. ellerine sağlık. süper fikir.

    YanıtlaSil
  2. pratik ve leziz olmuş, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık oya abla harika olmuşlar hem basit hem güzel

    YanıtlaSil
  4. Nefis olmuşlar canım....
    Hem pratik hem lezzetli ....
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimmmm..:) Canım sevgiler.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası