Ispanaklı Peynirli Sarmal Börek



Pazar da ıspanakları görünce dayanamadım hemen aldım. Aklımda zeytinyağlı yemeğini yapmak varken son anda oğlum yemem deyince güzel bir böreğe dönüşüverdi planlar.. Sizler de börek severseniz bu pratik ve lezzetli böreğim tam da size göre.





Malzemeler :

3 adet yufka
500 gram ıspanak yaprağı
250 gram beyaz peynir
100 gram tulum peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su

susam


Yapılışı :

Beyaz peyniri ezip içine rende tulum peyniri ekleyip karıştırın. Ispanak yapraklarını incecik kıyın. Peynire ekleyin, karıştırın.  Zeytinyağı ve suyu karıştırın. Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın. Ortadan ikiye kesin. Yarım daire olan bir tanesini fırça yardımıyla yağlayın. Geniş tarafına iç harçtan koyun, sıkmadan rulo şeklinde sarın. Fırın kabınızı yağlayın. Sardığınız yufkayı ortadan başlayarak birbirinin etrafına gelecek şekilde sararak gevşek dolayın.


Kalan diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın. bir önceki yufkayı doladığın son yerden başlayarak öncekinin etrafına dolayarak tamamlayın. Kalan yağı üzerine sürün. Susam serpin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra kesip sıcak servis yapın...


Yorumlar

  1. ellerine sağlık nefis görünüyor.afiyetle

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık Oyacığım bende tavada yaptım. Birde yazabilsem :)) çok çıtır çıtır görünüyor. mımmm vallahi aldım ucundan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Vallahi kış hazırlıklarını yapacağım diye çok tarif kaldı yazılmadık benim de.. Yavaş yavaş ekleyeceğim artık.. Buyur canım.. Sevgiler..:))

      Sil
  3. sabah sabah canım çekti.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım.. Buyur bana..:)) Sevgiler...

      Sil
  4. Ellerinize sağlık oya hanım :)Çok severim çokta lezzetli görünüyo sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Oya Hanım. Sevgiler..:))

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası