Fırında Patatesli Köfte


Bu gün işlerim çok yoğundu, daha pratik olması açısından hep kızartarak yaptığım fırında patatesli köfteyi çiğden fırında pişirdim. Biraz daha uzun zamanda ama lezzetli bir yemek oldu. Önceden kızartılıp sonra fırınlanan izmir köfte tarifi arıyorsanız buraya tık tık..:)) Zamanınızı mutfakta harcamak istemiyorsanız fırında pişen yemekler kurtarıcı oluyor. Denemek isterseniz işte tarifim...



Malzemeler :

400 gram kıyma
4 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz

2 adet patates
2 adet domates
2 adet yeşil sivri biber

1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su

Yapılışı :

Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, robottan çektiğiniz bayat ekmek içini, tuz, karabiber, kimyon, kekik ve isterseniz bir yumurtayı ekleyin. Ben yumurta eklemeden yapıyorum. İyice yoğurun. Harcınızdan eşit parçalar koparıp yuvarlayarak yassı şekilli köfteler yapın. Patatesleri ince halka şeklinde kesin. Biber ve domatesleri halka kesin.  Sıvı yağ ile yağladığınız fırın kabınızın zeminine domates dilimlerini sıralayın. Her bir domates dilimine bir halka patates ve köfte yerleştirin. Biber ve domates parçalarıyla süsleme yapın. Salçayı sıcak suda ezdirin. 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyip karıştırın. Üzerlerine gezdirin.


Alüminyum folyo ile fırın tepsinizin üzerini kaplayın. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında suyu azalana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Üzerinden folyoyu alıp tekrar fırına verin ve yaklaşık 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri az kızarmışsa ızgara kısmında biraz daha tutup kızartabilirsiniz. Fırından çıkarın soğutmadan servis tabaklarına alın.İsterseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.  Yanında pirinç pilavıyla servis yapın.


Yorumlar

  1. görünüş kızartılmış gibi, bende fırın yemeklerini hem kolaylığı hem lezzeti açısından daha çok seviyorum. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtapçım.. Gerçekten de lezzetli oldu kızartmadan da..:) Sevgiler..

      Sil
  2. nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim köfte:)ellerinize sağlık takipçinizim bende beklerim:) http://birfiskelezzet.blogspot.com/ sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar..:)) Ziyaretinize geldim.. Daha geniş bir zamanımda güzel blogunuzu inceleyeceğim.:)) Teşekkür ederim.. Sevgiler...

      Sil
  4. Teşekkür ederim Seldacım.. Sevgiler canım...:))

    YanıtlaSil
  5. afiyetler olsun. Dün bizdede tepside köfteli patates vardı. Hatay usulü tepsiye bastırıpda yaptım. Ama yemeğin adını ne yazıcam bilemedim:( Hatayda patates koymuyorlar biraz bereketli olsun diye ben patatesde dizdim .. Ne pişireceğimi şaşırdığım zamanlarda köfteli patates kurtarıcı oluyor. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim canım.. Seninde ellerine sağlık.. Kurtarıcı fırın yemekleri..:)) Sevgiler..Köfteli patatesli tepsi kebabı..:)

    YanıtlaSil
  7. izmirın neresınde oturuyorsunuz kemalpasa tarafındamısınız ? Bloğunuzu dvmlı takıp dıyorum ve beyenıyorum ellerınıze sağlık !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.. Teşekkür ederim.. Ben Bornova'da oturuyordum ama bu hafta Balçova ya taşındım.

      Sil
  8. Salam,men azeriyem,sualim beledi: firinda kofte yaparken kopuklu suyu cixmamasi ucun ne etmek lazimdir?
    her kese salamlar-sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.. Bu tarifte köpüklü su çıkmıyor.. Denerseniz beğenirsiniz.. Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası